Φτιάχνουμε ένα ελαφρύ και απολαυστικό κέικ με τη φρεσκάδα του λεμονιού, που απογειώνεται χάρη στη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ.
Υλικά
- 1 Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ
- 250 γρ. (1 1/4 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
- 400 γρ. (2 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
- 400 ml (2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
- 4 αυγά
- 1 γρ. αλάτι
- 1 βανίλια
- 1 γρ. κουρκουμάς
- 50 ml (1/4 φλιτζ. τσαγιού) κονιάκ
- 35 γρ. ξύσμα λεμονιού
- 2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
- 1 φάκελος Garni Ζαχαροπλαστικής με γεύση βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
- 200 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) γάλα*
Μερίδες: 6-8
Διαδικασία
Βήμα 1
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και στη συνέχεια προσθέτουμε ένα -ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να φουσκώσουν.
Βήμα 2
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και, στο τέλος, τη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ και ανακατεύουμε ελαφρά.
Βήμα 3
Βουτυρώνουμε δύο αντικολλητικά στρογγυλά ταψάκια διαμέτρου 24 εκατοστά και μοιράζουμε το μίγμα. Ψήνουμε στους 180°C αέρα για περίπου 40 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Βήμα 4
Ετοιμάζουμε το Garni Ζαχαροπλαστικής με γεύση βανίλια ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού. Γαρνίρουμε με το Garni, λίγο ξύσμα και φέτες λεμονιού.
*Το Garni Ζαχαροπλαστικής με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός φυτικού, στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.