Το υπέροχο αυτό κέικ με την ξεχωριστή γεύση καρότου, φουσκώνει όσο πρέπει χάρη στη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ και αποκτά ακόμα πιο λαχταριστή γεύση με την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Τσήζκεικ ΓΙΩΤΗΣ. Είναι το ιδανικό συνοδευτικό για τον καφέ και το τσάι σας.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 - 180οC και λαδώνετε τη φόρμα σας. Την πασπαλίζετε παντού με λίγο αλεύρι και πετάτε όσο δεν κολλήσει στο λάδι.
Τρίβετε στον τρίφτη τα καρότα ή τα βάζετε στο μούλτι και τα κόβετε πολύ ψιλά.
Κοσκινίζετε σε ένα μπολ τη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ και την ανακατεύετε με το Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ, το αλάτι και την κανέλα. Σε άλλο μπολ ανακατεύετε τις σταφίδες με τα καρύδια και τα ψιλοκομμένα βερίκοκα.
Χτυπάτε σε μπολ με αβγοδάρτη το λάδι με την Καστανή Ζάχαρη Fytro να αφρατέψουν λίγο και προσθέτετε σταδιακά τα αβγά, το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού. Αφήνετε τον αβγοδάρτη και παίρνετε μια σπάτουλα στο χέρι. Ενσωματώνετε στο μίγμα πρώτα τα τριμμένα καρότα, μετά το μίγμα με τη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ και μετά το μίγμα με τις σταφίδες.
Όταν ομογενοποιηθούν τα υλικά σε ενιαίο μίγμα το αδειάζετε στη φόρμα που έχετε ετοιμάσει και ψήνετε το κέικ στον προθερμασμένο φούρνο για 45-50 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά του και να ψηθεί σε βάθος. Ελέγχετε αν ψήθηκε βυθίζοντας στο κέντρο του ένα μαχαίρι. Πρέπει να βγει στεγνό.
Το ξεφουρνίζετε και μετά από 5 λεπτά το ξεφορμάρετε πάνω σε σχάρα να κρυώσει τελείως. Ετοιμάζετε και την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση Τσήζκεικ ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία της και την αφήνετε στο ψυγείο να σφίξει.
Όταν κρυώσει το κέικ διακοσμείτε την επιφάνεια του με την έτοιμη κρέμα και τα ψιλοκομμένα καρύδια και είστε έτοιμοι να σερβίρετε.
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 - 180οC και λαδώνετε τη φόρμα σας. Την πασπαλίζετε παντού με λίγο αλεύρι και πετάτε όσο δεν κολλήσει στο λάδι.
Βήμα 2
Τρίβετε στον τρίφτη τα καρότα ή τα βάζετε στο μούλτι και τα κόβετε πολύ ψιλά.
Βήμα 3
Κοσκινίζετε σε ένα μπολ τη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ και την ανακατεύετε με το Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ, το αλάτι και την κανέλα. Σε άλλο μπολ ανακατεύετε τις σταφίδες με τα καρύδια και τα ψιλοκομμένα βερίκοκα.
Βήμα 4
Χτυπάτε σε μπολ με αβγοδάρτη το λάδι με την Καστανή Ζάχαρη Fytro να αφρατέψουν λίγο και προσθέτετε σταδιακά τα αβγά, το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού. Αφήνετε τον αβγοδάρτη και παίρνετε μια σπάτουλα στο χέρι. Ενσωματώνετε στο μίγμα πρώτα τα τριμμένα καρότα, μετά το μίγμα με τη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ και μετά το μίγμα με τις σταφίδες.
Βήμα 5
Όταν ομογενοποιηθούν τα υλικά σε ενιαίο μίγμα το αδειάζετε στη φόρμα που έχετε ετοιμάσει και ψήνετε το κέικ στον προθερμασμένο φούρνο για 45-50 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά του και να ψηθεί σε βάθος. Ελέγχετε αν ψήθηκε βυθίζοντας στο κέντρο του ένα μαχαίρι. Πρέπει να βγει στεγνό.
Βήμα 6
Το ξεφουρνίζετε και μετά από 5 λεπτά το ξεφορμάρετε πάνω σε σχάρα να κρυώσει τελείως. Ετοιμάζετε και την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση Τσήζκεικ ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία της και την αφήνετε στο ψυγείο να σφίξει.
Βήμα 7
Όταν κρυώσει το κέικ διακοσμείτε την επιφάνεια του με την έτοιμη κρέμα και τα ψιλοκομμένα καρύδια και είστε έτοιμοι να σερβίρετε.