carot-cake_new
clock icon
1:15'

Κέικ καρότου με κρέμα τσήζκεικ και καρύδια

Υλικά

  • 250ml αραβοσιτέλαιο
  • 4 αβγά
  • 350γρ. Ζάχαρη Καστανή Ακατέργαστη Fytro
  • 400γρ. καρότα καθαρισμένα
  • 1 ζουμερό λεμόνι, ξύσμα + χυμός
  • 400γρ. Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 κουτ. γλυκού Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 70γρ. σταφίδα μαύρη κορινθιακή
  • 10 βερίκοκα ξερά, ψιλοκομμένα
  • 50γρ. καρύδια τριμμένα
  • Για τη διακόσμηση

  • 1 φάκελος Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Τσήζκεικ ΓΙΩΤΗΣ
  • 500ml γάλα
  • μερικά καρύδια, ψιλοκομμένα

Tips

  • Αν θέλετε μπορείτε να κάνετε το κέικ σας να μοιάζει και με τούρτα. Μόλις κρυώσει, το κόβετε προσεκτικά σε δύο φύλλα, τοποθετείτε το κάτω σε πιατέλα σερβιρίσματος, το αλείφετε με τη μισή ποσότητα της κρέμας που ετοιμάσατε, το σκεπάζετε με το πάνω φύλλο του κέικ και διακοσμείτε με την υπόλοιπη κρέμα και με τα καρύδια.

Το υπέροχο αυτό κέικ με την ξεχωριστή γεύση καρότου, φουσκώνει όσο πρέπει χάρη στη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ και αποκτά ακόμα πιο λαχταριστή γεύση με την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Τσήζκεικ ΓΙΩΤΗΣ. Είναι το ιδανικό συνοδευτικό για τον καφέ και το τσάι σας.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 - 180οC και λαδώνετε τη φόρμα σας. Την πασπαλίζετε παντού με λίγο αλεύρι και πετάτε όσο δεν κολλήσει στο λάδι.
Τρίβετε στον τρίφτη τα καρότα ή τα βάζετε στο μούλτι και τα κόβετε πολύ ψιλά.
Κοσκινίζετε σε ένα μπολ τη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ και την ανακατεύετε με το Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ, το αλάτι και την κανέλα. Σε άλλο μπολ ανακατεύετε τις σταφίδες με τα καρύδια και τα ψιλοκομμένα βερίκοκα.
Χτυπάτε σε μπολ με αβγοδάρτη το λάδι με την Καστανή Ζάχαρη Fytro να αφρατέψουν λίγο και προσθέτετε σταδιακά τα αβγά, το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού. Αφήνετε τον αβγοδάρτη και παίρνετε μια σπάτουλα στο χέρι. Ενσωματώνετε στο μίγμα πρώτα τα τριμμένα καρότα, μετά το μίγμα με τη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ και μετά το μίγμα με τις σταφίδες.
Όταν ομογενοποιηθούν τα υλικά σε ενιαίο μίγμα το αδειάζετε στη φόρμα που έχετε ετοιμάσει και ψήνετε το κέικ στον προθερμασμένο φούρνο για 45-50 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά του και να ψηθεί σε βάθος. Ελέγχετε αν ψήθηκε βυθίζοντας στο κέντρο του ένα μαχαίρι. Πρέπει να βγει στεγνό.
Το ξεφουρνίζετε και μετά από 5 λεπτά το ξεφορμάρετε πάνω σε σχάρα να κρυώσει τελείως. Ετοιμάζετε και την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση Τσήζκεικ ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία της και την αφήνετε στο ψυγείο να σφίξει.
Όταν κρυώσει το κέικ διακοσμείτε την επιφάνεια του με την έτοιμη κρέμα και τα ψιλοκομμένα καρύδια και είστε έτοιμοι να σερβίρετε.

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 - 180οC και λαδώνετε τη φόρμα σας. Την πασπαλίζετε παντού με λίγο αλεύρι και πετάτε όσο δεν κολλήσει στο λάδι.

Βήμα 2

Τρίβετε στον τρίφτη τα καρότα ή τα βάζετε στο μούλτι και τα κόβετε πολύ ψιλά.

Βήμα 3

Κοσκινίζετε σε ένα μπολ τη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ και την ανακατεύετε με το Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ, το αλάτι και την κανέλα. Σε άλλο μπολ ανακατεύετε τις σταφίδες με τα καρύδια και τα ψιλοκομμένα βερίκοκα.

Βήμα 4

Χτυπάτε σε μπολ με αβγοδάρτη το λάδι με την Καστανή Ζάχαρη Fytro να αφρατέψουν λίγο και προσθέτετε σταδιακά τα αβγά, το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού. Αφήνετε τον αβγοδάρτη και παίρνετε μια σπάτουλα στο χέρι. Ενσωματώνετε στο μίγμα πρώτα τα τριμμένα καρότα, μετά το μίγμα με τη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ και μετά το μίγμα με τις σταφίδες.

Βήμα 5

Όταν ομογενοποιηθούν τα υλικά σε ενιαίο μίγμα το αδειάζετε στη φόρμα που έχετε ετοιμάσει και ψήνετε το κέικ στον προθερμασμένο φούρνο για 45-50 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά του και να ψηθεί σε βάθος. Ελέγχετε αν ψήθηκε βυθίζοντας στο κέντρο του ένα μαχαίρι. Πρέπει να βγει στεγνό.

Βήμα 6

Το ξεφουρνίζετε και μετά από 5 λεπτά το ξεφορμάρετε πάνω σε σχάρα να κρυώσει τελείως. Ετοιμάζετε και την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση Τσήζκεικ ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία της και την αφήνετε στο ψυγείο να σφίξει.

Βήμα 7

Όταν κρυώσει το κέικ διακοσμείτε την επιφάνεια του με την έτοιμη κρέμα και τα ψιλοκομμένα καρύδια και είστε έτοιμοι να σερβίρετε.