Συνταγή από το βιβλίο “Μαμά, δεν τρώω πράσινα” της Θέμιδας Καρδιόλακα.
Υλικά
- 300γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 2 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
- 2 κουτ. γλυκού κανέλα
- 280ml. αραβοσιτέλαιο
- 300γρ. ζάχαρη καστανή μαλακιά
- 3 αβγά χτυπημένα
- 300γρ. καρότα τριμμένα
- χυμός από 1 1/2 πορτοκάλι
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ºC.
Βήμα 2
Λαδώνετε και αλευρώνετε μία φόρμα για κέικ (αν χρησιμοποιήσετε φόρμα σιλικόνης, παραλείπετε αυτό το βήμα).
Βήμα 3
Ανακατεύετε σε ένα βαθύ πιάτο το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα και την κανέλα.
Βήμα 4
Ρίχνετε σε ένα μπολ το αραβοσιτέλαιο, τη ζάχαρη και τα αβγά και ανακατεύετε καλά με ένα αναδευτήρι, μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιόμορφο.
Βήμα 5
Προσθέτετε τα καρότα, το χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύετε.
Βήμα 6
Τα προσθετείτε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύετε μέχρι να αναμειχθούν όλα καλά.
Βήμα 7
Τοποθετείτε το μίγμα στην φόρμα και ψήνετε για 40-45 λεπτά.