Με το lime να του προσδίδει τη φρεσκάδα των εσπεριδοειδών και το ανθότυρο να του χαρίζει κρεμώδη υφή, αυτό το λαχταριστό κέικ θα γίνει η καλύτερη παρέα για τον καφέ σας και το γάλα των παιδιών.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 160 βαθμούς. Σε δύο μπολ χωρίζετε τους κρόκους των αβγών από τα ασπράδια. Στο μίξερ χτυπάτε τους κρόκους με τη στέβια, μέχρι να φουσκώσουν ελαφρώς. Προσθέτετε το ανθότυρο, τη βανίλια, το ξύσμα και την πούδρα αμυγδάλου και συνεχίζετε το χτύπημα, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και την προσθέτετε σιγά-σιγά στο μίγμα των κρόκων, ανακατεύοντας πολύ απαλά με μια σπάτουλα σιλικόνης.
Βουτυρώνετε και αλευρώνετε ένα ταψάκι για μάφινς με 12 υποδοχές, ή μία στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 20 εκ. και αδειάζετε μέσα το μίγμα.
Πασπαλίζετε με τα αμύγδαλα φιλέ και ψήνετε 25-30 λεπτά περίπου (ή για 50 εάν χρησιμοποιήσετε μεγάλη φόρμα). Αφήνετε να κρυώσουν καλά, πασπαλίζετε με την γλυκαντική ουσία και σερβίρετε.
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 160 βαθμούς. Σε δύο μπολ χωρίζετε τους κρόκους των αβγών από τα ασπράδια. Στο μίξερ χτυπάτε τους κρόκους με τη στέβια, μέχρι να φουσκώσουν ελαφρώς. Προσθέτετε το ανθότυρο, τη βανίλια, το ξύσμα και την πούδρα αμυγδάλου και συνεχίζετε το χτύπημα, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Βήμα 2
Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και την προσθέτετε σιγά-σιγά στο μίγμα των κρόκων, ανακατεύοντας πολύ απαλά με μια σπάτουλα σιλικόνης.
Βήμα 3
Βουτυρώνετε και αλευρώνετε ένα ταψάκι για μάφινς με 12 υποδοχές, ή μία στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 20 εκ. και αδειάζετε μέσα το μίγμα.
Βήμα 4
Πασπαλίζετε με τα αμύγδαλα φιλέ και ψήνετε 25-30 λεπτά περίπου (ή για 50 εάν χρησιμοποιήσετε μεγάλη φόρμα). Αφήνετε να κρυώσουν καλά, πασπαλίζετε με την γλυκαντική ουσία και σερβίρετε.