keftedes-kolokuthas anoigma
clock icon
1:20'

Κεφτέδες κολοκύθας

Υλικά

  • 500 γρ. κολοκύθα, σε κομμάτια πάχους 2 εκ.
  • 50 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 10 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 3 κουτ. σούπας κονιάκ
  • 1 κοφτό κουτ. γλυκού κανέλα, σε σκόνη
  • ½ κουτ. γλυκού μαραθόσπορους, κοπανισμένους
  • 1/3 κουτ. γλυκού γαρίφαλο, σε σκόνη
  • 1 αβγό
  • 4 κουτ. σούπας αλεύρι
  • 1 κουτ. σούπας δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 70 γρ. φέτα, σε κομματάκια
  • λίγο μέλι για το σερβίρισμα
  • λίγο σουσάμι καβουρδισμένο για το σερβίρισμα
  • ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Αυτοί οι κεφτέδες είναι φτιαγμένοι από κολοκύθα και έχουν άρωμα φθινοπώρου. Ένα νόστιμο μεζεδάκι που μπορεί να σταθεί και, ως ορεκτικό σε ένα τραπέζι.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200οC στον αέρα. Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα κομμάτια της κολοκύθας με το βούτυρο, τη ζάχαρη, το κονιάκ και τα μπαχαρικά και τα ρίχνετε σε ένα ταψί. Ψήνετε για 35-45' μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα.
Ρίχνετε την κολοκύθα σε ένα μπολ με ένα πιρούνι και αφήνετε να κρυώσει. Προσθέτετε το αβγό, το αλεύρι, τον δυόσμο και τη φέτα και αλατοπιπερώνετε. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε καλά μπόλικο ηλιέλαιο.
Παίρνετε κουταλιές από το μίγμα των κεφτέδων και τους τηγανίζετε στο καυτό ηλιέλαιο μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο μεριές. Τους βγάζετε με τρυπητή κουτάλα σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας. Συνεχίζετε μέχρι να τελειώσει το μίγμα.
Σερβίρετε τους κεφτέδες ζεστούς περιχύνοντας με μέλι  και πασπαλίζοντας με σουσάμι.
Φωτογραφία: Studiom.com - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Styling: Κατερίνα Λυκουρέση

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200οC στον αέρα. Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα κομμάτια της κολοκύθας με το βούτυρο, τη ζάχαρη, το κονιάκ και τα μπαχαρικά και τα ρίχνετε σε ένα ταψί. Ψήνετε για 35-45' μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα.

Βήμα 2

Ρίχνετε την κολοκύθα σε ένα μπολ με ένα πιρούνι και αφήνετε να κρυώσει. Προσθέτετε το αβγό, το αλεύρι, τον δυόσμο και τη φέτα και αλατοπιπερώνετε. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε καλά μπόλικο ηλιέλαιο.

Βήμα 3

Παίρνετε κουταλιές από το μίγμα των κεφτέδων και τους τηγανίζετε στο καυτό ηλιέλαιο μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο μεριές. Τους βγάζετε με τρυπητή κουτάλα σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας. Συνεχίζετε μέχρι να τελειώσει το μίγμα.

Βήμα 4

Σερβίρετε τους κεφτέδες ζεστούς περιχύνοντας με μέλι  και πασπαλίζοντας με σουσάμι.

Φωτογραφία: Studiom.com - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Styling: Κατερίνα Λυκουρέση