Νόστιμοι και αφράτοι κεφτέδες, «πακεταρισμένοι» σε λεπτές φέτες μελιτζάνας. Εξαιρετικό πιάτο για το κυριακάτικο τραπέζι και όχι μόνο.
Υλικά
- 1 κιλό µελιτζάνες, σε λεπτές µακρόστενες φέτες και τηγανισµένες
- φέτα ή κεφαλογραβιέρα τριµµένη για το πασπάλισμα
- 500γρ. κιµά µοσχαρίσιο
- 1 κρεµµύδι µεγάλο, τριµµένο
- 2 φλιτζάνια ψίχα ψωµιού, µουλιασµένη και τριµµένη
- 3 κουτ. σούπας µαϊντανό, ψιλοκοµµένο
- 2 κουτ. σούπας δυόσµο, ψιλοκοµµένο
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωµένο
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουτ. γλυκού αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριµµένο
- αλεύρι για το τηγάνισµα
- ελαιόλαδο για το τηγάνισµα
- 1 κιλό ντοµάτες ώριµες, ξεφλουδισµένες και πολτοποιηµένες
- 1 κρεµµύδι µέτριο, ξυσµένο
- 1 πιπερίτσα καυτερή, ψιλοκοµµένη
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωµένο
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 πιπεριά πράσινη, σε τετράγωνα κοµµατάκια
- 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
- αλάτι, πιπέρι
Για τα κεφτεδάκια
Για τη σάλτσα ντοµάτας
Διαδικασία
Βήμα 1
Ζυµώνετε όλα µαζί τα υλικά για τα κεφτεδάκια και βάζετε το µίγµα στο ψυγείο για 1 ώρα. Ύστερα τα πλάθετε στρογγυλά στο µέγεθος µεγάλου καρυδιού, τα αλευρώνετε και τα τηγανίζετε σε ελαιόλαδο.Βήμα 2
Φτιάχνετε τη σάλτσα ντοµάτας: Σοτάρετε στο λάδι το κρεµµύδι και το σκόρδο. Προσθέτετε την πιπεριά και την καυτερή πιπερίτσα και τα ανακατεύετε µέχρι να µαραθούν. Ρίχνετε τις ντοµάτες, αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε και τη ζάχαρη και σιγοβράζετε για 15 λεπτά.Φωτογραφία: Κωνσταντίνος Καφίρης - Food Styling: Αντωνία Κατή