Ο Κρητικός και κριτής του «MasterChef Junior», Μανώλης Παπουτσάκης, δίνει τις δικές του συνταγές με κιμά, διατηρώντας την παρουσία των υλικών του νησιού έντονη.
Υλικά
- 500γρ. φιλέτο από τη ράχη και τα πίσω πόδια κουνελιού
- 100γρ. φρυγανιά τριμμένη
- 2 αβγά
- 2 κρεμμύδια
- ½ σκελίδα σκόρδο
- 3 κουτ. σούπας φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
- 3 κουτ. σούπας φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
- ½ κουτ. γλυκού δεντρολίβανο, αλεσμένο στο γουδί
- 1 πρέζα κάρι
- 1 πρέζα κύμινο
- 2 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας ξίδι
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- έξτρα παρθένο ελαιόλαδο για τηγάνισμα
- 1 κουτ. σούπας αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 100γρ. γαλομυζήθρα (πηχτόγαλο Χανίων)
- 100γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 3 κουτ. σούπας γάλα
- ½ κουτ. σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για τα κεφτεδάκια
Για το ντιπ γαλομυζήθρας
Διαδικασία
Βήμα 1
Ζητάτε από τον κρεοπώλη να σας ξεχωρίσει τα ψαχνά (φιλέτα) από τη ράχη και τα πίσω πόδια του κουνελιού. Αφού τα κόψετε σε μικρά κομμάτια, τα αλέθετε στο μούλτι και τα μεταφέρετε σε μεγάλο μπολ.Βήμα 2
Ρίχνετε και τα υπόλοιπά για τα κεφτεδάκια και ανακατεύετε. Ζυμώνετε πολύ καλά και αν το μίγμα έχει παραπάνω υγρασία, προσθέτετε λίγη ακόμα φρυγανιά ώστε να πλάθεται εύκολα. Αν είναι στεγνό, ρίχνετε λίγο νερό.Βήμα 3
Πλάθετε κεφτεδάκια και τα αλευρώνετε. Σε βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα ζεσταίνετε μπόλικο λάδι και μόλις κάψει τηγανίζετε λίγα-λίγα τα κεφτεδάκια μέχρι να ροδίσουν καλά από όλες τις πλευρές. Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετείτε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.Βήμα 4
Για το ντιπ γαλομυζήθρας: Σε ένα μπολ ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά με έναν αβγοδάρτη και σερβίρετε το ντιπ πλάι στα ζεστά κεφτεδάκια.Φωτογραφία: Studiom.com - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Styling: Κατερίνα Λυκουρέση