Ποιος αντιστέκεται σε αυτές τις μικρές, τρυφερές κρεατομπαλίτσες που βράσανε σε αρωματική σάλτσα ντομάτας; Παρέα με πιλάφι, ζυμαρικά, πατάτες τηγανητές ή όποια άλλη γαρνιτούρα επιλέξετε να τα συνοδεύσετε στο τραπέζι, δεν παίζονται!

Υλικά
- 400γρ. νωπό κιμά χοιρινό
- 1 κρεμμύδι λιωμένο στο μίξερ
- 2 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
- 200γρ. παρμεζάνα ψιλοτριμμένη
- αλάτι, πιπέρι
- ½ λίτρο χυμό ντομάτα Baresa
- 1 κουτ. σούπας πελτέ
- 1 κρεμμύδι μέτριο, τριμμένο στον τρίφτη
- 1 φλιτζανάκι του καφέ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ΠΓΕ Χανιά Κρήτης Νώμα
- ½ κουτ. γλυκού κανέλα
- 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
- αλάτι, πιπέρι
Για τα κεφτεδάκια
Για τη σάλτσα
Tips
- Αν θέλετε μπορείτε αφού πλάσετε τα κεφτεδάκια, να τα αφήσετε 1 ώρα να σφίξουν στο ψυγείο.
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε όλο τον κιμά μαζί με το τριμμένο κρεμμύδι και ζυμώνετε καλά. Στη συνέχεια ρίχνετε μέσα το δυόσμο, την παρμεζάνα και μπόλικο πιπέρι. Τα ζυμώνετε όλα καλά μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές.
Βήμα 2
Ετοιμάζετε τη σάλτσα: Ρίχνετε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρετε απαλά το κρεμμυδάκι μέχρι να μυρίσει ωραία και να γυαλίσει. Ρίχνετε μέσα το φρέσκο χυμό ντομάτας και τον πελτέ. Ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί και αφήνετε την ντομάτα να σιγοβράσει για 10 λεπτά περίπου. Προσθέτετε την κανέλα και την πάπρικα και αλατοπιπερώνετε.
Βήμα 3
Πλάθετε τον κιμά σε μπαλάκια μεγέθους μικρού καρυδιού. Τα ρίχνετε στην κατσαρόλα και την ανακινείτε. Μισοσκεπάζετε την κατσαρόλα και διατηρείτε το φαγητό σε χαμηλό βρασμό τουλάχιστον για μισή ώρα ή μέχρι τα κεφτεδάκια σας να γίνουν τρυφερά. Τα σερβίρετε ζεστά.