keftedakia_fournou_anoigma
clock icon
40'

Κεφτεδάκια με ντομάτα και χόρτα στον φούρνο

Υλικά

  • Μερίδες: 2-3
  • Για 8 κεφτεδάκια

  • 250 γρ. κιμά χοιρινό
  • 250 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 αυγό
  • 1 μικρή ντομάτα τριμμένη
  • 1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη
  • αλάτι, πιπέρι
  • δυόσμο ξερό
  • 3 κούπες ήμερα ραδίκια βρασμένα
  • 1 κούπα φύλλα από φρέσκα κρεμμύδια χοντροκομμένα
  • 200 γρ. κονσέρβα ντομάτα κονκασέ ή τριμμένη
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 κουτ. γλυκού άνηθο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
  • ε.π. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Αυτό το πιάτο έγινε με περισσεύματα προετοιμασίας από ένα προηγούμενο τραπέζι σαν έμπνευση της στιγμής και, πιστέψτε με, είναι αυτό που λέμε «φαγάκι». Σερβίρετέ το με φρέσκο ψωμί και φέτα και θα χτυπήσει απ’ ευθείας στο γαστρονομικό σας DNA.

Κεφτεδάκια: Ανακατεύoυμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια και πλάθουμε 8 κομμάτια. Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρουμε με ε.π. ελαιόλαδο το κρεμμύδι με το σκόρδο και μόλις ξανθίσουν, προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ και άλλο τόσο νερό. Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε για 10΄.

Σε τηγάνι περνάμε τα κεφτεδάκια ελαφρώς πατημένα με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις 2 μεριές και τοποθετούμε σε ταψί στρογγυλό 25 εκ. Στο ίδιο τηγάνι, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα φύλλα από τα φρέσκα κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε τα χόρτα και ανακατεύουμε μέχρι το περιεχόμενο να ζεσταθεί.

Προσθέτουμε τον άνηθο, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και μοιράζουμε ανάμεσα στα κεφτεδάκια στο ταψί. Ραντίζουμε με τη σάλτσα λίγο ε.π. ελαιόλαδο και ψήνουμε στον φούρνο για 20΄. Σβήνουμε τον φούρνο και αφήνουμε το φαγητό μέσα μέχρι να το σερβίρουμε (τρώγεται και κρύο).

Styling: Elena Jeffrey, Food styling: Γιάννης Μπουροδήμος, Φωτογραφία: Studio M

Διαδικασία

Βήμα 1

Κεφτεδάκια: Ανακατεύoυμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια και πλάθουμε 8 κομμάτια. Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρουμε με ε.π. ελαιόλαδο το κρεμμύδι με το σκόρδο και μόλις ξανθίσουν, προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ και άλλο τόσο νερό. Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε για 10΄.

Βήμα 2

Σε τηγάνι περνάμε τα κεφτεδάκια ελαφρώς πατημένα με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις 2 μεριές και τοποθετούμε σε ταψί στρογγυλό 25 εκ. Στο ίδιο τηγάνι, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα φύλλα από τα φρέσκα κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε τα χόρτα και ανακατεύουμε μέχρι το περιεχόμενο να ζεσταθεί.

Βήμα 3

Προσθέτουμε τον άνηθο, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και μοιράζουμε ανάμεσα στα κεφτεδάκια στο ταψί. Ραντίζουμε με τη σάλτσα λίγο ε.π. ελαιόλαδο και ψήνουμε στον φούρνο για 20΄. Σβήνουμε τον φούρνο και αφήνουμε το φαγητό μέσα μέχρι να το σερβίρουμε (τρώγεται και κρύο).

Styling: Elena Jeffrey, Food styling: Γιάννης Μπουροδήμος, Φωτογραφία: Studio M