Σίγουρα μία από τις πιο αγαπημένες συνταγές μικρών και μεγάλων! Σε αυτή την συνταγή αρωματίζουμε τόσο τα κεφτεδάκια όσο και την πλούσια σάλτσα ντομάτας από τοματάκια και τοματοπολτό ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ με δυόσμο, που τους χαρίζει τέλειο άρωμα.
Υλικά
- 500γρ. Ρύζι Νυχάκι ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
- 500γρ. κιμάς μοσχαρίσιος ή ανάμεικτος με χοιρινό ή με αρνί
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- ψίχα από 2-3 φέτες ψωμί μπαγιάτικο, μουλιασμένη και στυμμένη
- 1 αβγό
- 1/3 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 κουτ. σούπας φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα ή ½ κουτ. σούπας ξερό, τριμμένο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- 1 κονσέρβα Τοματάκια Ολόκληρα Αποφλοιωμένα ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
- 1 κουτ. σούτας Τοματοπολτός Διπλής Συμπύκνωσης ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
- 7-8 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
- 2 κουτ. σούπας κάππαρη, ξαρμυρισμένη
- 6-7 φυλλαράκια δυόσμου, ψιλοκομμένα ή 1 κουτ. σούπας ξερό
- 60ml Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
- 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
- 200ml νερό ζεστό
- λίγο άνηθο για το σερβίρισμα
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο