clock icon
45'

Κεφτεδάκια με αρωματική σάλτσα ντομάτας και ρύζι

Υλικά

  • 500γρ. Ρύζι Νυχάκι ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
  • Για τα κεφτεδάκια

  • 500γρ. κιμάς μοσχαρίσιος ή ανάμεικτος με χοιρινό ή με αρνί
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • ψίχα από 2-3 φέτες ψωμί μπαγιάτικο, μουλιασμένη και στυμμένη
  • 1 αβγό
  • 1/3 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα ή ½ κουτ. σούπας ξερό, τριμμένο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Για τη σάλτσα

  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 κονσέρβα Τοματάκια Ολόκληρα Αποφλοιωμένα ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
  • 1 κουτ. σούτας Τοματοπολτός Διπλής Συμπύκνωσης ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
  • 7-8 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 2 κουτ. σούπας κάππαρη, ξαρμυρισμένη
  • 6-7 φυλλαράκια δυόσμου, ψιλοκομμένα ή 1 κουτ. σούπας ξερό
  • 60ml Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 200ml νερό ζεστό
  • λίγο άνηθο για το σερβίρισμα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Σίγουρα μία από τις πιο αγαπημένες συνταγές μικρών και μεγάλων! Σε αυτή την συνταγή αρωματίζουμε τόσο τα κεφτεδάκια όσο και την πλούσια σάλτσα ντομάτας από τοματάκια και τοματοπολτό ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ με δυόσμο, που τους χαρίζει τέλειο άρωμα.

Για τα κεφτεδάκια: Σε μπολ βάζετε τον κιμά, το κρεμμύδι, το ψωμί, το αβγό, τον μαϊντανό, το δυόσμο, αλατοπιπερώνετε και ζυμώνετε καλά το μίγμα.
Πλάθετε μικρά κεφτεδάκια και τα αφήνετε για λίγη ώρα στο ψυγείο.
Για τη σάλτσα: Σε πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά, μέχρι να αλλάξει χρώμα.
Προσθέτετε τον τοματοπολτό, τα τοματάκια, τη λιαστή ντομάτα, την κάππαρη, το δυόσμο, τη ζάχαρη, αλατοπίπερο και το ζεστό νερό. Όταν πάρει βράση, ρίχνετε μέσα τα κεφτεδάκια, χαμηλώνετε τη φωτιά και μαγειρεύετε για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τα κεφτεδάκια και να δέσει η σάλτσα.
Σε δεύτερη κατσαρόλα βράζετε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του, το σερβίρετε σε πιατέλα και από πάνω βάζετε τα κεφτεδάκια με τη σάλτσα τους πασπαλίζοντας αν θέλετε με λίγο άνηθο.

Διαδικασία

Βήμα 1

Για τα κεφτεδάκια: Σε μπολ βάζετε τον κιμά, το κρεμμύδι, το ψωμί, το αβγό, τον μαϊντανό, το δυόσμο, αλατοπιπερώνετε και ζυμώνετε καλά το μίγμα.

Βήμα 2

Πλάθετε μικρά κεφτεδάκια και τα αφήνετε για λίγη ώρα στο ψυγείο.

Βήμα 3

Για τη σάλτσα: Σε πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά, μέχρι να αλλάξει χρώμα.

Βήμα 4

Προσθέτετε τον τοματοπολτό, τα τοματάκια, τη λιαστή ντομάτα, την κάππαρη, το δυόσμο, τη ζάχαρη, αλατοπίπερο και το ζεστό νερό. Όταν πάρει βράση, ρίχνετε μέσα τα κεφτεδάκια, χαμηλώνετε τη φωτιά και μαγειρεύετε για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τα κεφτεδάκια και να δέσει η σάλτσα.

Βήμα 5

Σε δεύτερη κατσαρόλα βράζετε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του, το σερβίρετε σε πιατέλα και από πάνω βάζετε τα κεφτεδάκια με τη σάλτσα τους πασπαλίζοντας αν θέλετε με λίγο άνηθο.