Αυτή η συνταγή έχει εξωτικό χαρακτήρα, είναι εξαιρετικά νόστιμη και πρώτης τάξεως finger food για ένα φιλικό κάλεσμα.
Υλικά
- 500γρ. κιμά από κοτόπουλου ή φιλέτο κοτόπουλο, ψιλοκομμένο στο μπλέντερ
- 3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
- 3 σκελίδες σκόρδο, σε λεπτές φετούλες
- 3 κλωναράκια λεμονόχορτο (lemon grass), ψιλοκομμένο
- 1½ κουτ. γλυκού κορν φλάουρ
- 3 κουτ. σούπας oyster sauce ή fish sauce (από τα σούπερ μάρκετ)
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- λίγη ζάχαρη καστανή
- ½ αγγούρι κομμένο σε κυβάκια
- 1 μικρό ματσάκι κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
- 1 μικρή πιπερίτσα τσίλι, ψιλοκομμένη
- καρδιές μαρουλιού
- γλυκιά σάλτσα τσίλι
Για τα κεφτεδάκια
Για το σερβίρισμα
Tips
- Μπορείτε να πλάσετε τα κεφτεδάκια από την προηγουμένη και να τα κρατήσετε στο ψυγείο πασπαλισμένα με ζάχαρη. Τα ψήνετε την επομένη, λίγο πριν από το σερβίρισμα.