keftedakia kotopoulouolive magazine.gr
clock icon
40'

Κεφτεδάκια κοτόπουλου

Υλικά

    Για τα κεφτεδάκια

  • 500γρ. κιμά από κοτόπουλου ή φιλέτο κοτόπουλο, ψιλοκομμένο στο μπλέντερ
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο, σε λεπτές φετούλες
  • 3 κλωναράκια λεμονόχορτο (lemon grass), ψιλοκομμένο
  • 1½ κουτ. γλυκού κορν φλάουρ
  • 3 κουτ. σούπας oyster sauce ή fish sauce (από τα σούπερ μάρκετ)
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • λίγη ζάχαρη καστανή
  • Για το σερβίρισμα

  • ½ αγγούρι κομμένο σε κυβάκια
  • 1 μικρό ματσάκι κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
  • 1 μικρή πιπερίτσα τσίλι, ψιλοκομμένη
  • καρδιές μαρουλιού
  • γλυκιά σάλτσα τσίλι

Tips

  • Μπορείτε να πλάσετε τα κεφτεδάκια από την προηγουμένη και να τα κρατήσετε στο ψυγείο πασπαλισμένα με ζάχαρη. Τα ψήνετε την επομένη, λίγο πριν από το σερβίρισμα.

Αυτή η συνταγή έχει εξωτικό χαρακτήρα, είναι εξαιρετικά νόστιμη και πρώτης τάξεως finger food για ένα φιλικό κάλεσμα.

Αναμιγνύετε σ’ ένα μπολ τον κιμά, τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, το κορν φλάουρ, το lemon grass, την oyster sauce και λίγο πιπέρι. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C.
Ζυμώνετε το μίγμα για τα κεφτεδάκια και με ελαφρά λαδωμένες παλάμες πλάθετε μπαλάκια διαμέτρου 4εκ.
Βάζετε τη μαύρη ζάχαρη σε πιάτο και κυλάτε πάνω της τα κεφτεδάκια. Τα αραδιάζετε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα ψήνετε για 15 λεπτά. Ενδιάμεσα ανακινείτε μια δυο φορές το ταψί για να κάνουν ομοιόμορφη, καραμελένια κρούστα. Σερβίρετε τα κεφτεδάκια πάνω σε φύλλα μαρουλιού. Τα πασπαλίζετε με τα κυβάκια από αγγούρι, ψιλοκομμένη πιπερίτσα τσίλι, κόλιανδρο και τα συνοδεύετε με τη σάλτσα τσίλι.

Διαδικασία

Βήμα 1

Αναμιγνύετε σ’ ένα μπολ τον κιμά, τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, το κορν φλάουρ, το lemon grass, την oyster sauce και λίγο πιπέρι. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C.

Βήμα 2

Ζυμώνετε το μίγμα για τα κεφτεδάκια και με ελαφρά λαδωμένες παλάμες πλάθετε μπαλάκια διαμέτρου 4εκ.

Βήμα 3

Βάζετε τη μαύρη ζάχαρη σε πιάτο και κυλάτε πάνω της τα κεφτεδάκια. Τα αραδιάζετε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα ψήνετε για 15 λεπτά. Ενδιάμεσα ανακινείτε μια δυο φορές το ταψί για να κάνουν ομοιόμορφη, καραμελένια κρούστα. Σερβίρετε τα κεφτεδάκια πάνω σε φύλλα μαρουλιού. Τα πασπαλίζετε με τα κυβάκια από αγγούρι, ψιλοκομμένη πιπερίτσα τσίλι, κόλιανδρο και τα συνοδεύετε με τη σάλτσα τσίλι.