Τα χοιρινά κεφτεδάκια πρασοσέλινο είναι μια συνταγή γεμάτη άρωμα και θαλπωρή, ιδανική για κάθε μέρα, αλλά και για το κυριακάτικο φαγητό
Υλικά
- 300 γρ. κιμά χοιρινό
- 1 αυγό
- 2 κ.σ. φρυγανιά, τριμμένη
- 1 μικρό κρεμμύδι, τριμμένο
- 1 κ.γ. αλεύρι για πασπάλισμα
- αλάτι, μαύρο πιπέρι
- ½ φλιτζ. πράσο, ψιλοκομμένο
- 1 κ.γ. βούτυρο
- 2 κ.σ. κρασί λευκό ξηρό
- ½ λεμόνι, τον χυμό
- ½ φλιτζ. σέλινο, ψιλοκομμένο
- 1 κ.γ. άνηθο, ψιλοκομμένο
- αλάτι, μαύρο πιπέρι
Μερίδες: 4
Για τα κεφτεδάκια
Για τη σάλτσα
Tips
- Γιατι ρίχνουμε αλεύρι στα κεφτεδάκια
- Κράτημα υγρασίας: Εγκλωβίζει τα υγρά μέσα στο μείγμα, κρατώντας τα κεφτεδάκια ζουμερά στο εσωτερικό.
- Για να «κολλάει» καλύτερα η σάλτσα: Η ελαφριά κρούστα βοηθά να «δέσει» η σάλτσα καλύτερα πάνω στα κεφτεδάκια.
Διαδικασία
Βήμα 1
Κεφτεδάκια: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και πλάθουμε 10-12 κεφτεδάκια. Τα πασπαλίζουμε με το αλεύρι.
Βήμα 2
Σάλτσα: Σε κατσαρολάκι που χωράει τα κεφτεδάκια σε μονή στρώση, σχετικά στριμωγμένα, σοτάρουμε το πράσο με το βούτυρο μέχρι να μαλακώσει και να μυρίσει. Σβήνουμε με το κρασί, ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί ελαφρώς, προσθέτουμε τον χυμό λεμόνι και 1 φλιτζάνι νερό.
Βήμα 3
Βάζουμε μέσα τα κεφτεδάκια και το σέλινο. Συμπληρώνουμε με νερό μέχρι να καλύψει ίσα-ίσα τα κεφτεδάκια, δίνουμε μια βράση και χαμηλώνουμε τη φωτιά μαγειρεύοντας για περίπου 6΄-7΄.
Βήμα 4
Μόλις μαγειρευτούν τα κεφτεδάκια τα βγάζουμε και, αν χρειαστεί, σιγοβράζουμε τη σάλτσα μέχρι να δέσει. Προσθέτουμε τον άνηθο και σερβίρουμε αμέσως.
Styling, Φωτογραφίες: Εύα Μονοχάρη