Φτιαγμένα με σπιτική νοστιμιά και τη δική σας φροντίδα αυτά τα κεμπάπ είναι ό,τι πρέπει για να τα μοιραστείτε με καλή παρέα σε ένα φιλικό κάλεσμα…
Υλικά
- ½ κιλό κιμά αρνίσιο, περασμένο μία φορά από τη μηχανή
- 3 κρεμμύδια περασμένα από το μπλέντερ
- 30γρ. βούτυρο φρέσκο
- 1 κουτ. γλυκού πιπέρι κόκκινο, καυτερό ή μπούκοβο
- αλάτι
- 4 πίτες για σουβλάκι ή αραβικές ελαφρά ψημένες
- 1 πιπεριά πράσινη-κέρατο, κομμένη σε ροδέλες ή 1 πιπεριά καυτερή, ψιλοκομμένη
- 2 ντομάτες κομμένες σε ροδέλες
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
- λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. γλυκού σουμάκ (μπαχαρικό με γλυκόξινη γεύση)
Για τα κεμπάπ
Για το σερβίρισμα
Διαδικασία
Βήμα 1
Βάζετε σε μπολ τον κιμά και στύβετε επάνω τον χυμό του κρεμμυδιού, προσθέτετε το πιπέρι ή το μπούκοβο και το αλάτι και ζυμώνετε πολύ καλά.Βήμα 2
Όταν γίνει ομοιογενής μάζα, του προσθέτετε και το βούτυρο συνεχίζοντας το ζύμωμα. Πλάθετε τον κιμά σε μπιφτέκια και τους δίνετε μακρόστενο σχήμα. Περνάτε τα κεμπάπ σε μεταλλικά ή ξύλινα καλαμάκια. Τα ψήνετε στη σχάρα ή στο γκριλ και από τις δύο πλευρές για 20 λεπτά περίπου.Βήμα 3
Σε μια πιατέλα στρώνετε το κρεμμύδι και το πασπαλίζετε με σουμάκ και ψιλοκομμένο μαϊντανό. Τοποθετείτε επάνω τα καλαμάκια, γαρνίρετε με τις ντομάτες, την πιπεριά και τις πίτες και σερβίρετε αμέσως.Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Elena Jeffrey