Eτοιμάζουμε λαχταριστούς κεφτέδες από καρπούζι και τους συνοδεύουμε με γιαούρτι ή τζατζίκι.
Υλικά
- 350 γρ. καρπούζι, ψίχα, σε κυβάκια
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 κουτ. σούπας σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
- 2 κουτ. σούπας φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
- ½ ματσάκι φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
- 150 γρ. φέτα
- 1 αυγό
- 1 πρέζα μπούκοβο
- 3 κουτ. σούπας ε.π ελαιόλαδο + επιπλέον για το τηγάνισμα
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ένα μπολ βάζουμε το καρπούζι με το κρεμμύδι, τα μυρωδικά, τη φέτα κομμένη σε μικρά κυβάκια, το αυγό το μπούκοβο, 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε.
Βήμα 2
Λίγο-λίγο ανακατεύοντας προσθέτουμε και το αλεύρι μέχρι να έχουμε έναν χυλό. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο καλά, ρίχνουμε το μείγμα κουταλιά-κουταλιά και τηγανίζουμε τους κεφτέδες να ροδίσουν, για περίπου 2΄-3΄ από κάθε πλευρά. Τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν. Σερβίρουμε, αν θέλουμε, με τζατζίκι ή γιαούρτι.