Τα κανελόνια ταιριάζουν τέλεια με το σπανάκι. Η συνταγή απογειώνεται αν προσθέσουμε τα κατάλληλα τυριά Arla.
Υλικά
- 4 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
- 3 μεσαία πράσα, ψιλοκομμένα
- 3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 1 κιλό baby σπανάκι
- 220 γρ. λευκά μανιτάρια
- 2 κουτ. σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο
- 2οο γρ. Arla Φρέσκο Τυρί Κρέμα
- 300 γρ. Arla Mozzarella τριμμένη
- 1 πακέτο κανελόνια
- 50 γρ. Lurpak Soft ανάλατο, σε κυβάκια
- 100 γρ. Arla Pasta & Gratinar
- αλάτι, μαύρο πιπέρι
- 400 ml γάλα
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- 30 γρ. Lurpak Soft αλατισμένο
- 30 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 κρόκο αυγού
- αλάτι, μαύρο πιπέρι
Για τη γέμιση]  
Για την μπεσαμέλ
Διαδικασία
Βήμα 1
Μπεσαμέλ: Σε 1 κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα σε μεσαία θερμοκρασία, ρίχνουμε και το μοσχοκάρυδο. Το διατηρούμε ζεστό. Σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζουμε το Lurpak Soft να λιώσει σε χαμηλή θερμοκρασία. Όταν λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ψηθεί και να αλλάξει χρώμα.
Βήμα 2
Προσθέτουμε σιγά σιγά το ζεστό γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς για να μη σβολιάσει. Όταν ρίξουμε όλο το γάλα, ανακατεύουμε με αυγοδάρτη για άλλα 30΄΄ για να δέσει η μπεσαμέλ. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει για 5΄ και προσθέτουμε τον κρόκο αυγού ανακατεύοντας ταυτόχρονα για να μην «ψηθεί» το αυγό. Αλατοπιπερώνουμε.
Βήμα 3
Γέμιση: Τσιγαρίζουμε στο λάδι τα κρεμμυδάκια με τα πράσα για 2' να μαλακώσουν. Ρίχνουμε το σπανάκι και τα μανιτάρια, ανακατεύοντας για να μαραθούν. Προσθέτουμε τον άνηθο και αλατοπιπερώνουμε. Τα αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους, να εξατμιστούν και τα αποσύρουμε από τη φωτιά.
Βήμα 4
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. Αφού κρυώσει η γέμιση, ρίχνουμε μέσα το Arla Φρέσκο Τυρί Κρέμα και την Arla Mozzarella και ανακατεύουμε. Σε ένα βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος απλώνουμε ελάχιστη από την μπεσαμέλ. Γεμίζουμε τα κανελόνια με τη γέμιση και τα τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο.
Βήμα 5
Ρίχνουμε από πάνω την υπόλοιπη μπεσαμέλ και το Lurpak Soft. Πασπαλίζουμε με το Arla Pasta & Gratinar και ψήνουμε για περίπου 30΄-35΄, ώσπου να ροδίσει η επιφάνεια.
Styling: Elena Jeffrey- Food Styling: Μ. Γεωργιάδης- Φωτογραφία: STUDIO M