Τα κανελόνια με σπανάκι και αλλαντικά και μπεσαμέλ είναι ένα από τα πιο νόστιμα συνοδευτικά για το πασχαλινό τραπέζι. Για να τα φτιάξουμε εύκολα και γρήγορα, χρησιμοποιούμε Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ.
Υλικά
- 1 κουτί κανελόνια
- ½ κιλό σπανάκι
- 120γρ. ξερό κρεμμύδι
- 100 γρ. κρεμμύδι φρέσκο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1/2 ματσάκι άνηθο (ψιλοκομμένο)
- 100 γρ. ελαιόλαδο
- αλατοπίπερο
- 100 γρ. γραβιέρα
- 250 γρ. ανθότυρο
- 100 γρ. πάριζα
- 100 γρ. γαλοπούλα
- 100 ml κρασί λευκό
- 2 φάκελοι Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ
- 1.500 ml γάλα
Διαδικασία
Βήμα 1
Σοτάρουμε τα κρεμμύδια, το πράσο και το σκόρδο στο ελαιόλαδο, σβήνουμε με κρασί και αλατοπιπερώνουμε. Αφού πιει όλα τα νερά ρίχνουμε και το σπανάκι και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά. Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός της Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ.
Βήμα 2
Γεμίζουμε τα κανελόνια με το μίγμα και τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο πυρέξ. Γεμίζουμε τα ¾ του πυρέξ με 500 ml γάλα. Φτιάχνουμε την Μπεσαμέλ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, προσθέτουμε 1.000 ml γάλα κα την απλώνουμε πάνω από τα κανελόνια.
Πασπαλίζουμε με λίγο τυρί τριμμένο. Τέλος, ψήνουμε στους 200°C με αέρα για 30΄ και στους 250°C για 15-30΄ μέχρι να πάρει λίγο χρώμα.
Βήμα 3
Η Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός από τα φυτικά ροφήματα Fytro, στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.