kanelonia_besamel_jotis
clock icon
1:25'

Κανελόνια με Μπεσαμέλ

Υλικά

  • 1 κουτί κανελόνια
  • ½ κιλό σπανάκι
  • 120 γρ. ξερό κρεμμύδι
  • 100 γρ. κρεμμύδι φρέσκο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 ματσάκι άνηθο (ψιλοκομμένο)
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. γραβιέρα
  • 250 γρ. ανθότυρο
  • 100 γρ. πάριζα
  • 100 γρ. γαλοπούλα
  • 100 ml κρασί λευκό
  • 2 φάκελοι Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ
  • 1.500 ml γάλα
  • αλάτι, πιπέρι

Τα κανελόνια είναι από τα πιο αγαπημένα πιάτα για τα Κυριακάτικα ή τα γιορτινά τραπέζια. Και όταν τα συνδυάζουμε με την αγαπημένη μας Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ τότε γίνονται ακόμη πιο απολαυστικά!

Σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο στο ελαιόλαδο, σβήνουμε με κρασί και αλατοπιπερώνουμε. Αφού πιουν τα υγρά τους, ρίχνουμε και το σπανάκι και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά.
Προσθέτουμε τον άνηθο, τα τυριά, την πάριζα και τη γαλοπούλα και ανακατεύουμε. Γεμίζουμε τα κανελόνια με το μείγμα και τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος. Γεμίζουμε τα ¾ του σκεύους με 500 ml γάλα.
Φτιάχνουμε τη Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, προσθέτουμε 1.000 ml γάλα κα την απλώνουμε πάνω από τα κανελόνια. Πασπαλίζουμε με λίγο τυρί τριμμένο.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ºC, στον αέρα και ψήνουμε τα κανελόνια για 30 λεπτά. Στη συνέχεια ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 250ºC και ψήνουμε για 15-30 ακόμη, μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.

Διαδικασία

Βήμα 1

Σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο στο ελαιόλαδο, σβήνουμε με κρασί και αλατοπιπερώνουμε. Αφού πιουν τα υγρά τους, ρίχνουμε και το σπανάκι και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά.

Βήμα 2

Προσθέτουμε τον άνηθο, τα τυριά, την πάριζα και τη γαλοπούλα και ανακατεύουμε. Γεμίζουμε τα κανελόνια με το μείγμα και τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος. Γεμίζουμε τα ¾ του σκεύους με 500 ml γάλα.

Βήμα 3

Φτιάχνουμε τη Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, προσθέτουμε 1.000 ml γάλα κα την απλώνουμε πάνω από τα κανελόνια. Πασπαλίζουμε με λίγο τυρί τριμμένο.

Βήμα 4

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ºC, στον αέρα και ψήνουμε τα κανελόνια για 30 λεπτά. Στη συνέχεια ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 250ºC και ψήνουμε για 15-30 ακόμη, μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.