Τα κανελόνια είναι από τις επιλογές που ταιριάζουν σε κάθε περίσταση. Η Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ στη γέμιση είναι η προσθήκη που θα κάνει τη διαφορά.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200ºC στον αέρα. Σοτάρετε τα κρεμμύδια, το πράσο και το σκόρδο στο ελαιόλαδο, σβήνετε με κρασί και αλατοπιπερώνετε. Αφού πιει όλα τα νερά ρίχνετε και το σπανάκι και συνεχίζετε το ψήσιμο μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά.
Γεμίζετε τα κανελόνια με το μίγμα και τα τοποθετείτε σε βουτυρωμένο πυρέξ.
Γεμίζετε τα ¾ του πυρέξ με 500 ml γάλα.
Φτιάχνετε τη Μπεσαμέλ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, προσθέτετε 1.000 ml γάλα κα την απλώνετε πάνω από τα κανελόνια. Πασπαλίζετε με λίγο τυρί τριμμένο και ψήνετε στο φούρνο στους 200ºC για 30 λεπτά και στη συνέχεια στους 250ºC για 15-30 λεπτά μέχρι να πάρει λίγο χρώμα.
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200ºC στον αέρα. Σοτάρετε τα κρεμμύδια, το πράσο και το σκόρδο στο ελαιόλαδο, σβήνετε με κρασί και αλατοπιπερώνετε. Αφού πιει όλα τα νερά ρίχνετε και το σπανάκι και συνεχίζετε το ψήσιμο μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά.
Βήμα 2
Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός της
Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣΒήμα 3
Γεμίζετε τα κανελόνια με το μίγμα και τα τοποθετείτε σε βουτυρωμένο πυρέξ.
Βήμα 4
Γεμίζετε τα ¾ του πυρέξ με 500 ml γάλα.
Βήμα 5
Φτιάχνετε τη Μπεσαμέλ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, προσθέτετε 1.000 ml γάλα κα την απλώνετε πάνω από τα κανελόνια. Πασπαλίζετε με λίγο τυρί τριμμένο και ψήνετε στο φούρνο στους 200ºC για 30 λεπτά και στη συνέχεια στους 250ºC για 15-30 λεπτά μέχρι να πάρει λίγο χρώμα.