Φτιάξτε αυτά τα κανελόνια με γέμιση μανιταριών και θα γίνουν ανάρπαστα. Με την προσθήκη της Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ η γεύση τους απογειώνεται.
Υλικά
- Μερίδες: 4-6
- 1 κουτί κανελόνια
- 30 ml (6 κουτ. σούπας) ελαιόλαδο
- 500 γρ. μανιτάρια πλευρώτους ψιλοκομμένα
- 1 κιλό μανιτάρια λευκά ψιλοκομμένα
- 1 κουτάκι πορτσίνι αποξηραμένα ψιλοκομμένα
- 4 κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 5 κλωνάρια θυμάρι
- 200 γρ. γραβιέρα τριμμένη
- 100 γρ. μετσοβόνε καπνιστό τριμμένο
- 2 φάκελοι Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ
- 1 λίτρο (5 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
Διαδικασία
Βήμα 1
Ετοιμάζουμε τη γέμιση: Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια με τα κρεμμύδια και το θυμάρι. Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει.
Βήμα 2
Ετοιμάζουμε τη Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά κρατώντας 3 κουταλιές της σούπας. Γεμίζουμε τα κανελόνια και τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο μεγάλο πυρέξ. Προσθέτουμε 1/2 φλιτζάνι τσαγιού νερό και απλώνουμε από πάνω την έτοιμη μπεσαμέλ. Πασπαλίζουμε με τα τυριά που έχουμε κρατήσει και ψήνουμε 45 λεπτά στους 170°C αέρα και άλλα 5 λεπτά στο γκριλ για να πάρει χρώμα η μπεσαμέλ.
Η Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός από τα φυτικά ροφήματα Fytro, στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.