Τα θαλασσινά έχουν την τιμητική τους τώρα τη Σαρακοστή, γι’ αυτό κι εμείς τα τιμάμε σε συνδυασμό με εποχιακά υλικά, που τόσο μας αρέσουν.
Υλικά
- Μερίδες: 4
- 1 κιλό καλαμάρια φρέσκα, καθαρισμένα
- 200 γρ. πατάτες baby βρασμένες, σε κύβους
- 2 κολοκυθάκια βρασμένα, σε κύβους
- 1 ντομάτα αποφλοιωμένη, ξεσποριασμένη, σε κύβους
- 1 κουτ. σούπας κάππαρη ξαλμυρισμένη
- 2 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη
- ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα απαλή
- 1 κουτ. γλυκού χυμό λεμονιού
- 1 κουτ. γλυκού ξίδι από κόκκινο κρασί
- 3 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Για την πατατοσαλάτα
Διαδικασία
Βήμα 1
Καθαρίζουμε τα καλαμάρια. Τα σχίζουμε και τα μαρινάρουμε σε ένα μπολ με λίγο ελαιόλαδο. Τα βάζουμε σε μια σχάρα που ακουμπάει σε ταψί και τα ψήνουμε στο καυτό γκριλ του φούρνου ή εναλλακτικά σε καυτό σχαροτήγανο για 2΄ από την κάθε πλευρά τους.
Βήμα 2
Πατατοσαλάτα: Ταυτόχρονα ετοιμάζουμε τη σαλάτα βάζοντας όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ, ανακατεύουμε και αφήνουμε να μαριναριστούν.
Βήμα 3
Μόλις είναι έτοιμα τα καλαμάρια στα περίπου 5΄, τα βγάζουμε ζουμερά να μη μας στεγνώσουν, τα κόβουμε σε κομμάτια, τα μαρινάρουμε με λίγο λεμόνι και τα τοποθετούμε σε πιατέλα πάνω από την πατατοσαλάτα.
Styling: Τζαννής Σιφναίος - Food Styling: Μ. Γεωργιάδης - Φωτογραφία: Studio M