Ένας πολύ γευστικός και θρεπτικός συνδυασμός που άνετα γίνεται και ελαφρύ γεύμα.
Για τα φασόλια: Βάζετε τα φασόλια να μουλιάσουν σε νερό για 12 ώρες. Στη συνέχεια, τα βράζετε για 30 λεπτά και μετά τα αφήνετε να κρυώσουν κάτω από τρεχούμενο νερό.
Τα ρίχνετε σε ένα μπολ, προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε πολύ καλά.
Για τα καλαμάρια: Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί. Στη συνέχεια, προσθέτετε τα καλαμάρια και τα σοτάρετε για 2 λεπτά. Σβήνετε με το λευκό κρασί και αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτετε το ζωμό λαχανικών και μαγειρεύετε για 10 λεπτά. Προσθέτετε το αλάτι, το πιπέρι, το ξύσμα λεμόνι και τον άνηθο, ανακατεύετε και αποσύρετε από τη φωτιά.
Σερβίρετε τα φασόλια σε ένα πιάτο βάζοντας από πάνω τα καλαμάρια. Περιχύνετε με λίγη σάλτσα και πασπαλίζετε λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Διαδικασία
Βήμα 1
Για τα φασόλια: Βάζετε τα φασόλια να μουλιάσουν σε νερό για 12 ώρες. Στη συνέχεια, τα βράζετε για 30 λεπτά και μετά τα αφήνετε να κρυώσουν κάτω από τρεχούμενο νερό.
Βήμα 2
Τα ρίχνετε σε ένα μπολ, προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε πολύ καλά.
Βήμα 3
Για τα καλαμάρια: Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί. Στη συνέχεια, προσθέτετε τα καλαμάρια και τα σοτάρετε για 2 λεπτά. Σβήνετε με το λευκό κρασί και αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτετε το ζωμό λαχανικών και μαγειρεύετε για 10 λεπτά. Προσθέτετε το αλάτι, το πιπέρι, το ξύσμα λεμόνι και τον άνηθο, ανακατεύετε και αποσύρετε από τη φωτιά.
Βήμα 4
Σερβίρετε τα φασόλια σε ένα πιάτο βάζοντας από πάνω τα καλαμάρια. Περιχύνετε με λίγη σάλτσα και πασπαλίζετε λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.