Ένας μεζές με καλαμάρια είναι πάντα ευπρόσδεκτος στο τραπέζι με ένα ποτηράκι ούζο ή τσίπουρο…
60'
Καλαμάρι σοτέ με κρεμμύδια, πιπεριές, τζίντζερ και σάλτσα σόγιας
Υλικά
- 1 κιλό καλαμάρια μεσαίου μεγέθους
- 3 μεσαία κρεμμύδια, κομμένα σαν σε σπιρτόξυλα
- 10 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σαν σε σπιρτόξυλα
- 1 κουτ. σούπας φρέσκο τζίντζερ ψιλοκομμένο
- 1 ποτήρι κρασιού σάλτσα σόγιας
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ηλιέλαιο
- 1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
Διαδικασία
Βήμα 1
Καθαρίζετε τα καλαμάρια από τα εντόσθια και το κόκαλο και με ένα κοφτερό μαχαίρι τα χαράζετε πλαγίως.Βήμα 2
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε καλά το ηλιέλαιο και σοτάρετε τα καλαμάρια ανακατεύοντας συνέχεια. Προσθέτετε το φρέσκο τζίντζερ και σβήνετε με το λευκό κρασί. Αφήνετε να πάρει βράση, σκεπάζετε και χαμηλώνετε τη φωτιά. Μαγειρεύετε για 10 λεπτά περίπου.Βήμα 3
Προσθέτετε τα κρεμμύδια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και την πιπεριά. Ανακατεύετε καλά και ρίχνετε τη σάλτσα σόγιας, προσθέτετε και μισό ποτηράκι νερό και μαγειρεύετε μέχρι να πήξει η σάλτσα. Σερβίρετε τα καλαμαράκια ζεστά και συνοδεύετε αν θέλετε με ρύζι.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος, Food Styling: Tina Webb