Ένα εύκολο και γρήγορο πιάτο για τις καθημερινές. Σε αυτή τη συνταγή τα SAFCOL καλαμαράκια σε Πικάντικη Σάλτσα με ελιές, κουκουνάρια και σταφίδες σε ένα πολύ νόστιμο συνδυασμό.
Υλικά
- 5 κονσέρβες Safcol καλαμαράκια των 170 γρ.
- 1 φλιτζάνι ελιές Αμφίσσης, μαύρες
- 1/2 φλιτζάνι ε.π. ελαιόλαδο ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
- 1 βάζο ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ Τομάτα στον τρίφτη
- 2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
- 1 φλιτζάνι σταφίδες
- 1 πιπεριά καυτερή, ψιλοκομμένη
- 1 φλιτζάνι κουκουνάρια
- ½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Βήμα 1
Μουσκεύετε τις σταφίδες για 20 λεπτά σε χλιαρό νερό. Με το ειδικό εργαλείο (εκπυρηνωτή) βγάζετε τα κουκούτσια από τις ελιές.
Βήμα 2
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ή μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, σοτάρετε την πιπεριά για λίγα λεπτά και προσθέτετε το σκόρδο. Το αφήνετε να σοταριστεί, χωρίς να ξανθύνει.
Βήμα 3
Ρίχνετε τις ντομάτες, τις σταφίδες, τα κουκουνάρια και τις ελιές. Βράζετε για 2-3 λεπτά και προσθέτετε τα καλαμαράκια. Αλατοπιπερώνετε και συνεχίζετε το βράσιμο σε μέτρια φωτιά για 15-20 λεπτά ακόμη. Πασπαλίζετε με το μαϊντανό. Φρυγανίζετε μερικές φετούλες ψωμί και σερβίρετε το φαγητό με ρύζι πιλάφι.