Η Γιώτα Κουφαδάκη από το εστιατόριο Μπουκαδούρα μας φτιάχνει το αγαπημένο πιάτο του γιου της, που όπως λέει η ίδια, δεν θέλει πολλά – πολλά και όχι πολύ ώρα στη φωτιά.
Υλικά
- Μερίδες: 4-6
- 2 κιλά περίπου ψάρια για σούπα (σκορπίνες, δράκαινες, πέρκες, μπακαλιάρους και λίγες μικρές γαριδούλες)
- χυμό λεμονιού
- 1 κρεμμύδι μεγάλο
- 2 πατάτες
- 1 μεγάλο καρότο
- 2 κλωνάρια σέλινο
- 1 φλιτζ. ε.π. ελαιόλαδο
- αλάτι, μαύρο πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα λέπια από τα ψάρια. Αφαιρούμε τα κόκκαλα με λαβίδα, τα
αλείφουμε με μπόλικο λεμόνι και τα αλατίζουμε. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 8 με 10 ποτήρια νερό, το κρεμμύδι χοντροκομμένο, τις πατάτες σε μεγάλα κομμάτια, το καρότο σε ροδέλες, το σέλινο, το ελαιόλαδο και 1 κουτ. γλυκού αλάτι. Αφήνουμε να βράσουν για 20΄.
Βήμα 2
Ρίχνουμε και τα ψάρια να βράσουν χωρίς καπάκι για άλλα 15΄. Τα αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα σε πιατέλα, σουρώνουμε το ζουμί και το ρίχνουμε ξανά στην κατσαρόλα με τα λαχανικά. Βράζουμε ώσπου να μείνει πολύ λίγο ζουμί στην κατσαρόλα, να χυλώσει και να μείνει σχεδόν άσπρο. Προσθέτουμε χυμό λεμονιού και απολαμβάνουμε.
Styling: Κατερίνα Λυκουρέση - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Φωτογραφία: Studio M