Μια πλούσια σούπα που τρώγεται σαν κυρίως πιάτο αλλά μπορείτε να την σερβίρετε και σαν πρώτο πιάτο σε ένα φιλικό κάλεσμα.

Υλικά
- ½ κόκορα σε μικρές μερίδες
- 200γρ. φασόλια λευκά
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 2 καρότα σε ροδέλες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 πιπεριές Φλωρίνης σε ροδέλες
- 4-5 κλωναράκια σέλινο ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. σούπας κοφτή πάπρικα γλυκιά
- 3-4 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
- χυμό από 1 λεμόνι
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Αποβραδίς μουλιάζετε τα φασόλια.
Βήμα 2
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τον κόκορα με τα καρότα, τις πιπεριές, την πάπρικα, το σέλινο και το κρεμμύδι μέχρι να μαραθούν.
Βήμα 3
Προσθέτετε τα φασόλια και το σκόρδο, αλατίζετε και σκεπάζετε με μπόλικο νερό, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε τη σούπα να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσουν πολύ καλά ο κόκορας και τα φασόλια.
Βήμα 4
Στο τέλος, ρίχνετε το μαϊντανό, το χυμό λεμόνι και μπόλικο πιπέρι και σερβίρετε.
Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή