Ένας δημοφιλής ουζομεζές σε Θεσσαλονίκη και Αλεξανδρούπολη…
Υλικά
- 800γρ. γαλέο, σε φέτες
- 1 πιπεριά πράσινη καυτερή, σε ροδέλες
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- ½ φλιτζάνι χυμό λεμονιού
- 2 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
- 4 ροδέλες ντομάτας
- ρίγανη
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Βήμα 1
Βάζετε σε βαρύ τηγάνι το ψάρι, ρίχνετε το λεμόνι και τόσο νερό (ή λευκό κρασί) ώστε να μισοσκεπαστεί. Προσθέτετε το σκόρδο, την καυτερή πιπεριά, το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα και αλατίζετε.Βήμα 2
Όταν πάρει βράση, ρίχνετε τις ροδέλες ντομάτας και τη ρίγανη. Βράζετε σε μέτρια φωτιά για 6-8 λεπτά, μέχρι να ψηθεί το ψάρι.Βήμα 3
Πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και άνηθο και σερβίρετε αμέσως, μαζί με φρέσκο ψωμάκι για… βουτιές γευστικής απόλαυσης στο καυτερό ζουμάκι.Φωτογραφία: Κων/νος Καφίρης - Food styling: Αντωνία Κατή