Υλικά

  • 4 λουκάνικα Φρανκφούρτης
  • 4 ψωμάκια μακρόστενα για hot dogs
  • ½ κουτ. σούπας βούτυρο
  • αλάτι
  • Για τη γαρνιτούρα

  • αγγουράκια τουρσί σε φέτες
  • τρυφερά φύλλα μαρουλιού
  • μουστάρδα Dijon
  • κέτσαπ

Φτιάχνουμε νόστιμα hot dogs στο σπίτι και τα σερβίρουμε με ένα ποτήρι παγωμένης μπίρας εζα Lager.

Σε μία κατσαρόλα με άφθονο νερό που βράζει, ρίχνετε αλάτι και το βούτυρο. Μόλις λιώσει το βούτυρο ρίχνετε και τα λουκάνικα. Αφήνετε να πάρουν μία βράση, σβήνετε τη φωτιά και σκεπάζετε την κατσαρόλα με το καπάκι της. Αφήνετε τα λουκάνικα στο νερό μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος.
Ανοίγετε τα ψωμάκια κάθετα, από πάνω προς τα κάτω. Μέσα σε κάθε ψωμάκι βάζετε 1-2 φύλλα μαρούλι, λίγες φέτες αγγουράκι τουρσί, από ένα λουκάνικο, μουστάρδα, κέτσαπ και σερβίρετε.

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μία κατσαρόλα με άφθονο νερό που βράζει, ρίχνετε αλάτι και το βούτυρο. Μόλις λιώσει το βούτυρο ρίχνετε και τα λουκάνικα. Αφήνετε να πάρουν μία βράση, σβήνετε τη φωτιά και σκεπάζετε την κατσαρόλα με το καπάκι της. Αφήνετε τα λουκάνικα στο νερό μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος.

Βήμα 2

Ανοίγετε τα ψωμάκια κάθετα, από πάνω προς τα κάτω. Μέσα σε κάθε ψωμάκι βάζετε 1-2 φύλλα μαρούλι, λίγες φέτες αγγουράκι τουρσί, από ένα λουκάνικο, μουστάρδα, κέτσαπ και σερβίρετε.