Ο αρακάς γίνεται στα χέρια του Λάμπρου Βακιάρου stir fry μαζί με ρύζι και τραγανά φιστίκια. Και, ναι, θα το δοκιμάσουν και τα παιδιά! Δείτε πώς να ετοιμάσετε τις προτάσεις μας, χρησιμοποιώντας τα σκεύη τoυ Cook-Shop.
Υλικά
- 45 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 200 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 180 γρ. καρότο, ψιλοκομμένο
- 150 γρ. μανιτάρια σε φέτες
- 250 γρ. αρακάς
- 200 γρ. ρύζι basmati
- 80 ml σόγια
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- 40 γρ. αράπικα φιστίκια
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε μια κατσαρόλα με άφθονο βραστό νερό προσθέτουμε το ρύζι και βράζουμε για 10 λεπτά. Παράλληλα, προθερμαίνουμε ένα wok σε υψηλή θερμοκρασία και ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το καρότο και καραμελώνουμε για 1-2 λεπτά.
Βήμα 2
Στη συνέχεια, συμπληρώνουμε τα μανιτάρια και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσουν να μειώνονται σε όγκο περίπου 2 λεπτά. Συνεχίζουμε με τον αρακά και μαγειρεύουμε για άλλα 2-3 λεπτά.
Βήμα 3
Μόλις το ρύζι είναι έτοιμο, σουρώνουμε και το προσθέτουμε απευθείας στο σκεύος ανακατεύοντας και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 2 λεπτά.
Βήμα 4
Σε αυτό το σημείο, ρίχνουμε τη σόγια, μαγειρεύουμε για άλλο 1 λεπτό και αποσύρουμε από τη φωτιά. Συμπληρώνουμε το ξύσμα λεμονιού και τα φιστίκια και αλατοπιπερώνουμε (αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και έξτρα χυμό λεμονιού για περισσότερη οξύτητα).