Μια καλοκαιρινή ελαφριά μακαρονάδα με θράψαλα που έχουμε άφθονα στις ελληνικές θάλασσες. Εύκολο, γρήγορο και πεντανόστιμο πιάτο! Συνοδεύεται με παγωμένο ουζάκι ή αρωματικό τσίπουρο.
Κόβουμε το θράψαλο σε πολύ λεπτές ροδέλες και ψιλοκόβουμε το κεφάλι.
Βράζουμε τα λιγκουίνι σε μπόλικο αλατισμένο νερό και σουρώνουμε κρατώντας λίγο από το νερό που έβρασαν.
Στην ίδια στεγνή κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το σκόρδο και μόλις κάψει το λάδι και πάρει το
σκόρδο ένα βαθύ καφέ χρώμα, ρίχνουμε το θράψαλο. Ανακατεύουμε για 10''-15'' και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Σοτάρουμε για 10'' και σβήνουμε με το κρασί και το λεμόνι.
Αφήνουμε για 10''-15''ακόμα και προσθέτουμε τα βρασμένα λιγκουίνι και τον μαϊντανό. Εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο από το νερό των ζυμαρικών. Αφαιρούμε το σκόρδο και σερβίρουμε με φρέσκο πιπέρι.
Διαδικασία
Βήμα 1
Κόβουμε το θράψαλο σε πολύ λεπτές ροδέλες και ψιλοκόβουμε το κεφάλι.
Βράζουμε τα λιγκουίνι σε μπόλικο αλατισμένο νερό και σουρώνουμε κρατώντας λίγο από το νερό που έβρασαν.
Βήμα 2
Στην ίδια στεγνή κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το σκόρδο και μόλις κάψει το λάδι και πάρει το
σκόρδο ένα βαθύ καφέ χρώμα, ρίχνουμε το θράψαλο. Ανακατεύουμε για 10''-15'' και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Σοτάρουμε για 10'' και σβήνουμε με το κρασί και το λεμόνι.
Βήμα 3
Αφήνουμε για 10''-15''ακόμα και προσθέτουμε τα βρασμένα λιγκουίνι και τον μαϊντανό. Εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο από το νερό των ζυμαρικών. Αφαιρούμε το σκόρδο και σερβίρουμε με φρέσκο πιπέρι.