Το γουρουνάκι γάλακτος στη γάστρα είναι όνειρο. Οι πατάτες, τα κυδώνια και οι βινεγκρέτ συνθέτουν ένα γκουρμπέ πιάτο, ιδανικό και για τις γιορτινό μενού.
Μαρινάρετε το κρέας από την προηγούμενη ημέρα σε ένα μεγάλο μπολ με τους χυμούς από τα εσπεριδοειδή, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το
θυμάρι και το δεντρολίβανο.
Την επομένη βγάζετε το κρέας από τη μαρινάδα του, το αλατοπιπερώνετε καλά και το βάζετε σε μια γάστρα. Αλατοπιπερώνετε τις πατάτες και τα κυδώνια που έχετε καθαρίσει και κόψει κυδωνάτα και τα βάζετε γύρω από το κρέας.
Ρίχνετε και τη μαρινάδα του κρέατος στο σκεύος, κλείνετε με το καπάκι και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC στον αέρα για 2 ώρες.
Κατόπιν αφαιρείτε το καπάκι, αλείφετε το κρέας με λίγο μέλι και ξαναβάζετε στον φούρνο για να γκρατιναριστεί και να ροδίσει όμορφα.
Σερβίρετε το κρέας σε πιατέλα και γύρω του αραδιάζετε ομοιόμορφα τις πατάτες και τα κυδώνια.
Διαδικασία
Βήμα 1
Μαρινάρετε το κρέας από την προηγούμενη ημέρα σε ένα μεγάλο μπολ με τους χυμούς από τα εσπεριδοειδή, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το
θυμάρι και το δεντρολίβανο.
Βήμα 2
Την επομένη βγάζετε το κρέας από τη μαρινάδα του, το αλατοπιπερώνετε καλά και το βάζετε σε μια γάστρα. Αλατοπιπερώνετε τις πατάτες και τα κυδώνια που έχετε καθαρίσει και κόψει κυδωνάτα και τα βάζετε γύρω από το κρέας.
Βήμα 3
Ρίχνετε και τη μαρινάδα του κρέατος στο σκεύος, κλείνετε με το καπάκι και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC στον αέρα για 2 ώρες.
Βήμα 4
Κατόπιν αφαιρείτε το καπάκι, αλείφετε το κρέας με λίγο μέλι και ξαναβάζετε στον φούρνο για να γκρατιναριστεί και να ροδίσει όμορφα.
Βήμα 5
Σερβίρετε το κρέας σε πιατέλα και γύρω του αραδιάζετε ομοιόμορφα τις πατάτες και τα κυδώνια.