Αυτό το ξεχωριστό γουακαμόλε, αρωματισμένο με μάραθο, ταιριάζει άψογα με τις γαρίδες και τον αχινό, δίνοντας ένα νόστιμο μεζέ που σερβίρουμε πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί.
![Matzenta-019](https://cantina.protothema.gr/wp-content/uploads/2021/04/Matzenta-019.jpg)
25'
Γουακαμόλε με μάραθο, γαρίδες, αχινό και φρυγανισμένο χωριάτικο ψωμί
Υλικά
- 2 μεσαία ώριμα αβοκάντο
- 30 γρ. κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε μικρούς κύβους
- 1 κ.σ. ψιλοκομμένο μάραθο
- 10 γρ. πιπεριά Jalapenos κομμένη σε πολύ μικρούς κύβους
- 2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
- ½ σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 12 μεσαίες γαρίδες καθαρισμένες από κεφάλι και κέλυφος
- 1 σφηνάκι ξηρό λευκό κρασί
- 80 γρ. αχινό μαζί με το νερό του
- χυμό από ένα λάιμ
- 4 φέτες χωριάτικο ψωμί καψαλισμένες
- ανθό αλατιού, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε βαθύ σκεύος τοποθετούμε το εσωτερικό μέρος από τα αβοκάντο. Στη συνέχεια με απαλές κινήσεις πολτοποιούμε ελαφρά χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι. Αφού δημιουργήσουμε μια μάζα η οποία έχει υφή από κομμάτια αβοκάντο, προσθέτουμε το κρεμμύδι, τον μάραθο, την πιπεριά. Ανακατεύουμε απαλά και αλατοπιπερώνουμε.Βήμα 2
Σε μικρό τηγάνι σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το σκόρδο, τις γαρίδες σβήνουμε με το κρασί. Σε μικρό μπολάκι βάζουμε τον αχινό μαζί με το νερό του, προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και λίγες σταγόνες λάιμ.Βήμα 3
Σερβίρουμε το γουακαμόλε πάνω σε φρυγανισμένες φέτες ψωμιού και γαρνίρουμε με τις γαρίδες και τον αχινό.Φωτογραφία: Διογένης Παπαδόπουλος