Matzenta-019
clock icon
25'

Γουακαμόλε με μάραθο, γαρίδες, αχινό και φρυγανισμένο χωριάτικο ψωμί

Υλικά

  • 2 μεσαία ώριμα αβοκάντο
  • 30 γρ. κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο μάραθο
  • 10 γρ. πιπεριά Jalapenos κομμένη σε πολύ μικρούς κύβους
  • 2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
  • ½ σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 12 μεσαίες γαρίδες καθαρισμένες από κεφάλι και κέλυφος
  • 1 σφηνάκι ξηρό λευκό κρασί
  • 80 γρ. αχινό μαζί με το νερό του
  • χυμό από ένα λάιμ
  • 4 φέτες χωριάτικο ψωμί καψαλισμένες
  • ανθό αλατιού, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Αυτό το ξεχωριστό γουακαμόλε, αρωματισμένο με μάραθο, ταιριάζει άψογα με τις γαρίδες και τον αχινό, δίνοντας ένα νόστιμο μεζέ που σερβίρουμε πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί.

Σε βαθύ σκεύος τοποθετούμε το εσωτερικό μέρος από τα αβοκάντο. Στη συνέχεια με απαλές κινήσεις πολτοποιούμε ελαφρά χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι. Αφού δημιουργήσουμε μια μάζα η οποία έχει υφή από κομμάτια αβοκάντο, προσθέτουμε το κρεμμύδι, τον μάραθο, την πιπεριά. Ανακατεύουμε απαλά και αλατοπιπερώνουμε.
Σε μικρό τηγάνι σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το σκόρδο, τις γαρίδες σβήνουμε με το κρασί. Σε μικρό μπολάκι βάζουμε τον αχινό μαζί με το νερό του, προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και λίγες σταγόνες λάιμ.
Σερβίρουμε το γουακαμόλε πάνω σε φρυγανισμένες φέτες ψωμιού και γαρνίρουμε με τις γαρίδες και τον αχινό.
Φωτογραφία: Διογένης Παπαδόπουλος

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε βαθύ σκεύος τοποθετούμε το εσωτερικό μέρος από τα αβοκάντο. Στη συνέχεια με απαλές κινήσεις πολτοποιούμε ελαφρά χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι. Αφού δημιουργήσουμε μια μάζα η οποία έχει υφή από κομμάτια αβοκάντο, προσθέτουμε το κρεμμύδι, τον μάραθο, την πιπεριά. Ανακατεύουμε απαλά και αλατοπιπερώνουμε.

Βήμα 2

Σε μικρό τηγάνι σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το σκόρδο, τις γαρίδες σβήνουμε με το κρασί. Σε μικρό μπολάκι βάζουμε τον αχινό μαζί με το νερό του, προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και λίγες σταγόνες λάιμ.

Βήμα 3

Σερβίρουμε το γουακαμόλε πάνω σε φρυγανισμένες φέτες ψωμιού και γαρνίρουμε με τις γαρίδες και τον αχινό.

Φωτογραφία: Διογένης Παπαδόπουλος