Τα τουρσιά είναι η ιδανική επιλογή ορεκτικού για τη νηστεία αλλά και εξαιρετικός μεζές.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζετε όλα τα υλικά εκτός από το μπρόκολο και το κουνουπίδι. Βάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά και αφήνετε να πάρει 1-2 βράσεις και να λιώσει η ζάχαρη και το αλάτι.
Ρίχνετε το μπρόκολο και το κουνουπίδι, ανακατεύετε και αφήνετε να βράσουν για 3-4 λεπτά από τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός.
Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Βγάζετε το μπρόκολο και το κουνουπίδι με μια τρυπητή κουτάλα και τα μεταφέρετε σε αποστειρωμένα βάζα. Απογεμίζετε τα βάζα με το υγρό της κατσαρόλας και κλείνετε καλά με τα καπάκια τους. Αναποδογυρίζετε τα βάζα και αφήνετε το τουρσί να κρυώσει τελείως. Αφήνετε το τουρσί για 1 μέρα τουλάχιστον πριν το καταναλώσετε.
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζετε όλα τα υλικά εκτός από το μπρόκολο και το κουνουπίδι. Βάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά και αφήνετε να πάρει 1-2 βράσεις και να λιώσει η ζάχαρη και το αλάτι.
Βήμα 2
Ρίχνετε το μπρόκολο και το κουνουπίδι, ανακατεύετε και αφήνετε να βράσουν για 3-4 λεπτά από τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός.
Βήμα 3
Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Βγάζετε το μπρόκολο και το κουνουπίδι με μια τρυπητή κουτάλα και τα μεταφέρετε σε αποστειρωμένα βάζα. Απογεμίζετε τα βάζα με το υγρό της κατσαρόλας και κλείνετε καλά με τα καπάκια τους. Αναποδογυρίζετε τα βάζα και αφήνετε το τουρσί να κρυώσει τελείως. Αφήνετε το τουρσί για 1 μέρα τουλάχιστον πριν το καταναλώσετε.