Ένα ανάλαφρο γλυκό που παντρεύει το μπισκότο, την δροσιά του Φρουί Ζελέ Ροδάκινο ΓΙΩΤΗΣ και την αφράτη υφή της κρέμας ΓΙΩΤΗΣ. Καλοκαιρινό, γρήγορο και εντυπωσιακό!

Γλυκό ψυγείου με μπισκότο, ζελέ ροδάκινο και αέρινη κρέμα με άρωμα αμύγδαλο
Υλικά
- 1 φάκελος Φρουί Ζελέ με γεύση Ροδάκινο ΓΙΩΤΗΣ
- 250 ml βραστό νερό και 250 ml κρύο νερό
- 1 φάκελος Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
- 400 ml γάλα, κρύο
- 150 γρ. μπισκότα digestive ή πτι-μπερ
- 50 γρ. βούτυρο λιωμένο
- Φρούτα του δάσους ή φρέσκα ροδάκινα για το γαρνίρισμα
- Φύλλα δυόσμου για το γαρνίρισμα
- 3 κουτ. σούπας λικέρ αμύγδαλο (Amaretto)
Tips
- Αν θέλετε πιο ανάλαφρο αποτέλεσμα, μπορείτε να ενσωματώσετε λίγο γιαούρτι στην κρέμα.
- Το γλυκό διατηρείται στο ψυγείο 2-3 μέρες και σερβίρεται ιδανικά παγωμένο.
Διαδικασία
Βήμα 1
Βάση: Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο. Μοιράζουμε σε ποτήρια/βαζάκια και πατάμε καλά να δημιουργηθεί σταθερή βάση. Αφήνουμε στο ψυγείο.
Βήμα 2
Ζελέ: Ετοιμάζουμε το Φρουί Ζελέ με γεύση Ροδάκινο ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και το βάζουμε για λίγο στο ψυγείο μέχρι να αρχίσει να σταθεροποιείται.
Βήμα 3
Στήσιμο 1ης στρώσης: Ρίχνουμε το ζελέ πάνω από τη βάση μπισκότου και το αφήνουμε στο ψυγείο να πήξει εντελώς (περίπου 2 ώρες).
Βήμα 4
Κρέμα: Φτιάχνουμε την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, προσθέτoντας το λικέρ αμύγδαλο.
Βήμα 5
Στήσιμο 2ης στρώσης: Μοιράζουμε την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ πάνω από το παγωμένο ζελέ.
Βήμα 6
Γαρνίρισμα: Προσθέτουμε από πάνω φρούτα του δάσους ή κομμάτια ροδάκινο και φύλλα δυόσμου για φρεσκάδα.