Homemade,No,Baked,Dessert,(cheesecake,,Trifle,,Mousse),With,Orange,Or
clock icon
0'

Γλυκό ψυγείου με μπισκότο, ζελέ ροδάκινο και αέρινη κρέμα

Υλικά

  • 1 φακελάκι Φρουί Ζελέ ΓΙΩΤΗΣ με γεύση ροδάκινο
  • 250 ml βραστό νερό και 250 ml κρύο νερό
  • 1 φακελάκι GARNI ΓΙΩΤΗΣ
  • 200 ml γάλα, κρύο
  • 150 γρ. μπισκότα digestive ή πτι-μπερ
  • 50 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • Φρούτα του δάσους ή φρέσκα ροδάκινα για το γαρνίρισμα
  • Φύλλα δυόσμου για το γαρνίρισμα

Tips

  • Αν θέλετε πιο ανάλαφρο αποτέλεσμα, μπορείτε να ενσωματώσετε λίγο γιαούρτι στην κρέμα.
  • Το γλυκό διατηρείται στο ψυγείο 2-3 μέρες και σερβίρεται ιδανικά παγωμένο.

Ένα ανάλαφρο γλυκό που παντρεύει το μπισκότο, την δροσιά του Φρουί Ζελέ Ροδάκινο ΓΙΩΤΗΣ και την αφράτη υφή της Garni ΓΙΩΤΗΣ. Καλοκαιρινό, γρήγορο και εντυπωσιακό!

Βάση: Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο. Μοιράζουμε σε ποτήρια/βαζάκια και πατάμε καλά να δημιουργηθεί σταθερή βάση. Αφήνουμε στο ψυγείο.

Ζελέ: Ετοιμάζουμε το Φρουί Ζελέ ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και το βάζουμε για λίγο στο ψυγείο μέχρι να αρχίσει να σταθεροποιείται.

Στήσιμο 1ης στρώσης: Ρίχνουμε το ζελέ πάνω από τη βάση μπισκότου και το αφήνουμε στο ψυγείο να πήξει εντελώς (περίπου 2 ώρες).

 

 

Κρέμα: Χτυπάμε το GARNI με το γάλα για 5 λεπτά με μίξερ χειρός, μέχρι να αφρατέψει και να δημιουργήσει πλούσια κρέμα.

Στήσιμο 2ης στρώσης: Μοιράζουμε την κρέμα GARNI πάνω από το παγωμένο ζελέ.

Γαρνίρισμα: Προσθέτουμε από πάνω φρούτα του δάσους ή κομμάτια ροδάκινο και φύλλα δυόσμου για φρεσκάδα.

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάση: Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο. Μοιράζουμε σε ποτήρια/βαζάκια και πατάμε καλά να δημιουργηθεί σταθερή βάση. Αφήνουμε στο ψυγείο.

Βήμα 2

Ζελέ: Ετοιμάζουμε το Φρουί Ζελέ ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και το βάζουμε για λίγο στο ψυγείο μέχρι να αρχίσει να σταθεροποιείται.

Βήμα 3

Στήσιμο 1ης στρώσης: Ρίχνουμε το ζελέ πάνω από τη βάση μπισκότου και το αφήνουμε στο ψυγείο να πήξει εντελώς (περίπου 2 ώρες).

 

 

Βήμα 4

Κρέμα: Χτυπάμε το GARNI με το γάλα για 5 λεπτά με μίξερ χειρός, μέχρι να αφρατέψει και να δημιουργήσει πλούσια κρέμα.

Βήμα 5

Στήσιμο 2ης στρώσης: Μοιράζουμε την κρέμα GARNI πάνω από το παγωμένο ζελέ.

Βήμα 6

Γαρνίρισμα: Προσθέτουμε από πάνω φρούτα του δάσους ή κομμάτια ροδάκινο και φύλλα δυόσμου για φρεσκάδα.