Ένα κομψό, δροσερό επιδόρπιο με τραγανούς εργολάβους, κρέμα λεμονιού και φρούτα του δάσους. Χρωματιστό, αρωματικό και ανάλαφρο, ιδανικό για όταν θέλουμε κάτι εντυπωσιακό χωρίς κόπο
Υλικά
- 12 εργολάβους
- 120 ml χυμό λεμονιού
- 2 λεμόνια, το ξύσμα
- 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 3 αυγά
- 90 γρ. βούτυρο αγελάδος
- 3 κουτ. σούπας μαρμελάδα με φρούτα του δάσους
- 6 κουτ. σούπας χτυπημένη κρέμα γάλακτος σε μορφή γιαουρτιού
- φρέσκα φρούτα του δάσους (βατόμουρα, μύρτιλα, μούρα)
- σπόρους ροδιού
Μερίδες: 6
Για την κρέμα λεμονιού
Για το σερβίρισμα
Tips
- Μπορούμε να προσθέσουμε λίγη ζάχαρη άχνη στο σερβίρισμα και μια πούδρα από τριμμένα μπισκότα βουτύρου για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα.
Διαδικασία
Βήμα 1
Κρέμα λεμονιού: Σε κατσαρόλα βάζουμε τα αυγά, τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και το ξύσμα. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να σχηματιστεί ομοιογενής κρέμα.
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα σε μπεν μαρί σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η κρέμα. Στην αρχή θα είναι νερουλή και σιγά-σιγά θα αποκτήσει πυκνότητα.
Βήμα 2
Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί. Καλύπτουμε την επιφάνεια της κρέμας με μεμβράνη έτσι ώστε να εφάπτεται και την αφήνουμε να κρυώσει.
Βήμα 3
Συναρμολόγηση: Βάζουμε έναν εργολάβο στο πιάτο και προσθέτουμε λίγη κρέμα λεμονιού και λίγη μαρμελάδα. Τοποθετούμε από πάνω έναν δεύτερο εργολάβο, ξανά κρέμα λεμονιού, μαρμελάδα και λίγηnχτυπημένη κρέμα γάλακτος.
Τελειώνουμε με φρέσκα φρούτα του δάσους και σπόρους ροδιού.
Food styling—ΜΆΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΆΔΗΣ Styling—ΚΑΤΕΡΊΝΑ ΛΥΚΟΥΡΈΣΗ Φωτογραφίες—LAMBROS MENTZOS PHOTOGRAPHY