Ένα ξεχωριστό γλυκό του κουταλιού με φράουλα, διαφορετικό από αυτά που έχουμε συνηθίσει. Το σιρόπι του δεν είναι πολύ δεμένο και διατηρείται στο ψυγείο. Μπορείτε με αυτό να διακοσμήσετε τα γλυκά της επιλογής σας και διάφορες κρέμες, αλλά και να το βάλετε στο γιαουρτάκι σας ή σε μια φέτα ψωμί όπως ακριβώς κάνετε και με μια οποιαδήποτε μαρμελάδα.
Πλένετε, καθαρίζετε και ζυγίζετε τις φράουλες. Τις βάζετε σε μια κατσαρόλα, τις πασπαλίζετε με τη ζάχαρη και προσθέτετε λίγο νερό ίσα ίσα για να βρέξετε τη ζάχαρη. Τις αφήνετε σε μέτρια φωτιά να πάρουν μια βράση.
Τότε δυναμώνετε τη φωτιά και βράζετε για 10 λεπτά το γλυκό μέχρι να μαλακώσουν λίγο οι φράουλες.
Τραβάτε την κατσαρόλα από τη φωτιά, βγάζετε τις φράουλες με μια τρυπητή κουτάλα ή με ένα σουρωτήρι και τις αφήνετε στην άκρη. Ξαναβάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά, προσθέτετε το λικέρ, το λεμόνι και μερικά φυλλαράκια λουίζας και βράζετε δυνατά για 10 λεπτά μέχρι να δέσει το σιρόπι.
Μόλις το σιρόπι σας δέσει, προσθέτετε και πάλι τις φράουλες, το κατεβάζετε από τη φωτιά και αφήνετε το γλυκό να κρυώσει.
Το μεταφέρετε σε βάζο και αφού κρυώσει το διατηρείτε στο ψυγείο γιατί παγωμένο είναι καλύτερο.
Διαδικασία
Βήμα 1
Πλένετε, καθαρίζετε και ζυγίζετε τις φράουλες. Τις βάζετε σε μια κατσαρόλα, τις πασπαλίζετε με τη ζάχαρη και προσθέτετε λίγο νερό ίσα ίσα για να βρέξετε τη ζάχαρη. Τις αφήνετε σε μέτρια φωτιά να πάρουν μια βράση.
Βήμα 2
Τότε δυναμώνετε τη φωτιά και βράζετε για 10 λεπτά το γλυκό μέχρι να μαλακώσουν λίγο οι φράουλες.
Βήμα 3
Τραβάτε την κατσαρόλα από τη φωτιά, βγάζετε τις φράουλες με μια τρυπητή κουτάλα ή με ένα σουρωτήρι και τις αφήνετε στην άκρη. Ξαναβάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά, προσθέτετε το λικέρ, το λεμόνι και μερικά φυλλαράκια λουίζας και βράζετε δυνατά για 10 λεπτά μέχρι να δέσει το σιρόπι.
Βήμα 4
Μόλις το σιρόπι σας δέσει, προσθέτετε και πάλι τις φράουλες, το κατεβάζετε από τη φωτιά και αφήνετε το γλυκό να κρυώσει.
Βήμα 5
Το μεταφέρετε σε βάζο και αφού κρυώσει το διατηρείτε στο ψυγείο γιατί παγωμένο είναι καλύτερο.