Μια ωραία γλυκιά πίτσα που θα εκτιμήσουν μικροί – μεγάλοι…
Υλικά
- 3 κουτ. σούπας ζάχαρη και λίγη ακόμα για το ψήσιμο
- 1 κουτ. σούπας κακάο
- 1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
- 2 αβγά
- ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- ½ φλιτζάνι αμύγδαλα ασπρισμένα και αλεσμένα σαν πούδρα
- μία μεγάλη αραβική πίτα
- 500γρ. δαμάσκηνα καλά πλυμένα και στεγνωμένα
- μερικά αμύγδαλα φιλέ
Διαδικασία
Βήμα 1
Ανακατεύετε μέσα σε ένα μπολ τη ζάχαρη με το κακάο και το κορν φλάουρ. Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάτε τα αβγά με την κρέμα γάλακτος και τα προσθέτετε στο μείγμα της ζάχαρης μαζί με την πούδρα των αμυγδάλων.Βήμα 2
Απλώνετε το μείγμα πάνω σε μία μεγάλη αραβική πίτα. Κόβετε στη μέση τα δαμάσκηνα και αφαιρείτε τα κουκούτσια τους. Τα τοποθετείτε δίπλα δίπλα πάνω στο μίγμα με την κομμένη πλευρά τους από πάνω.Βήμα 3
Πασπαλίζετε με λίγη ακόμα ζάχαρη και αμύγδαλα φιλέ και ψήνετε την πίτσα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 20 λεπτά. Τη σερβίρετε χλιαρή ή και κρύα.Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Elena Jeffrey