Αγαπάμε τη σοκολάτα και την τιμάμε με κάθε ευκαιρία…Ετοιμάσαμε λοιπόν μια σοκολατένια πρόταση σε μπουκιές που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.
Υλικά
- 90γρ. αμύγδαλα αλεσμένα σε πούδρα
- 90γρ. ζάχαρη
- 2 αβγά και 2 κρόκους
- 1 κουτ. σούπας μέλι
- 1 κουτ. σούπας κορνφλάουρ
- ξύσμα από 1/2 λεμόνι και 1/2 πορτοκάλι
- μαρμελάδα πορτοκαλιού ή μήλου με σοκολάτα
- 1-2 κουτ. σούπας Grand Marnier
- 200γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 50γρ. κορνφλέικς ελαφρώς σπασμένα
- 1 κουτ. σούπας ηλιέλαιο
Για τη γέμιση
Για την επικάλυψη
Διαδικασία
Βήμα 1
Χτυπάτε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη και το μέλι μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.Βήμα 2
Αναμιγνύετε το κορνφλάουρ με την πούδρα αμυγδάλου και τα προσθέτετε στο μίγμα αβγού μαζί με το ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού. Ανακατεύετε να ομογενοποιηθούν και αδειάζετε το μίγμα σε βουτυρωμένη φόρμα ώστε να έχει πάχος 1εκ. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 8-10 λεπτά.Βήμα 3
Αφήνετε το μπισκότο να κρυώσει και με ποτήρι ή κουπ πατ το κόβετε σε δίσκους διαμέτρου 5-6εκ. Ανακατεύετε τη μαρμελάδα με το λικέρ και αλείφετε τους δίσκους. Τους βάζετε στην κατάψυξη για 2 ώρες.Βήμα 4
Κατόπιν λιώνετε τη σοκολάτα με το λάδι σε μπεν μαρί, προσθέτετε τα κορνφλέικς και ανακατεύετε.Βήμα 5
Με μια ξύλινη τσιμπίδα παίρνετε τα παγωμένα μπισκότα, τα βουτάτε στη λιωμένη σοκολάτα και τα αραδιάζετε σε δίσκο σκεπασμένο με λαδόκολλα. Τα βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Τα σερβίρετε παγωμένα.Φωτογραφία: Κων/νος Καφίρης-Food Styling: Σιμόνη Καφίρη