clock icon
30'

Λουκουμάδες στιγμής με ανανά

Υλικά

  • 1 κονσέρβα Ανανά (Pineapple slices in syrup) DEL MONTE
  • 3 αβγά
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 καψουλάκι βανιλίνης
  • μέλι θυμαρίσιο ή ανθόμελο
  • σουσάμι καβουρντισμένο
  • ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Καλοί οι κλασικοί λουκουμάδες, αλλά αν τους κάνετε γεμιστούς με ολόκληρες φέτες ανανά θα γίνουν πολύ καλύτεροι! Θα γίνουν το μεγάλο σουξέ του κυριακάτικου πρωινού και όχι μόνο.

Μέσα σε μπολ χτυπάτε με αβγοδάρτη τα αβγά με τη ζάχαρη, τη βανίλια, το γάλα και το γιαούρτι, μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.
Προσθέτετε το αλεύρι, συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθεί στο μίγμα και αφήνετε το χυλό στο ψυγείο μέχρι να τον χρειαστείτε.
Στραγγίζετε τις φέτες ανανά από το σιρόπι τους. Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε μπόλικο λάδι (η στάθμη να είναι τουλάχιστον 2 δάχτυλα) και, όταν κάψει καλά, βουτάτε μία μία τις ροδέλες του ανανά στο μείγμα του λουκουμά και τις ρίχνετε προσεκτικά στο τηγάνι. Προσοχή, πρέπει να βάζετε λίγες κάθε φορά, για να μπορείτε να τις γυρίσετε με ευκολία στο τηγάνι.
Όταν οι λουκουμάδες ροδίσουν από τη μια πλευρά, τους γυρίζετε να ροδίσουν και από την άλλη. Έπειτα τους βγάζετε σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν από τα περιττά λάδια και τους σερβίρετε με μέλι και καβουρντισμένο σουσάμι.

Διαδικασία

Βήμα 1

Μέσα σε μπολ χτυπάτε με αβγοδάρτη τα αβγά με τη ζάχαρη, τη βανίλια, το γάλα και το γιαούρτι, μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.

Βήμα 2

Προσθέτετε το αλεύρι, συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθεί στο μίγμα και αφήνετε το χυλό στο ψυγείο μέχρι να τον χρειαστείτε.

Βήμα 3

Στραγγίζετε τις φέτες ανανά από το σιρόπι τους. Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε μπόλικο λάδι (η στάθμη να είναι τουλάχιστον 2 δάχτυλα) και, όταν κάψει καλά, βουτάτε μία μία τις ροδέλες του ανανά στο μείγμα του λουκουμά και τις ρίχνετε προσεκτικά στο τηγάνι. Προσοχή, πρέπει να βάζετε λίγες κάθε φορά, για να μπορείτε να τις γυρίσετε με ευκολία στο τηγάνι.

Βήμα 4

Όταν οι λουκουμάδες ροδίσουν από τη μια πλευρά, τους γυρίζετε να ροδίσουν και από την άλλη. Έπειτα τους βγάζετε σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν από τα περιττά λάδια και τους σερβίρετε με μέλι και καβουρντισμένο σουσάμι.