Ο Λάμπρος Βακιάρος μας φτιάχνει γλυκόξινο μοσχάρι με λαχανικά που φτιάχνεται σε μισή ώρα και μπορείτε εύκολα να το προσαρμόσετε στις δικές σας γευστικές προτιμήσεις.

Υλικά
- 1 κιλό μοσχαρίσια μπριζόλα κόντρα, σε λεπτές λωρίδες)
- 45γρ. + 45γρ. ελαιόλαδο
- 1 καρότο σε κύβους 0.5 εκ.
- 1 κόκκινη πιπεριά, σε μεγάλους κύβους
- 1 κίτρινη πιπεριά, σε μεγάλους κύβους
- 3 μικρά κολοκυθάκια, ψιλοκομμένα
- 250γρ. μανιτάρια κομμένα στα 6
- 200γρ. μπρόκολο σε πολύ μικρά μπουκετάκια
- 70γρ. καβουρδισμένα κάσιους, σπασμένα στο χέρι
- λευκό σουσάμι για το γαρνίρισμα
- ρύζι μπασμάτι για το σερβίρισμα
- 240γρ. ξίδι με ρόδι
- 130γρ. σόγια
- 40γρ. μέλι
- λίγο τριμμένο τζίντζερ
Για το μοσχάρι και τα λαχανικά
Για τη γλυκόξινη σάλτσα
Διαδικασία
Βήμα 1
Για το μοσχάρι και τα λαχανικά: Προθερμαίνετε ένα μεγάλο τηγάνι σε πολύ υψηλή θερμοκρασία. Παράλληλα, μαρινάρετε με τις 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι το μοσχάρι. Προσθέτετε το κρέας στο καυτό τηγάνι χωρίς να προσθέσετε ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε, ανακατεύοντας συνέχεια, μέχρι το κρέας να αποκτήσει ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα. Το βγάζετε από το τηγάνι.
Βήμα 2
Προσθέτετε τις 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, το καρότο, τις δύο πιπεριές, τα κολοκυθάκια και τα μανιτάρια. Μαγειρεύετε για περίπου 4 – 5 λεπτά και στη συνέχεια, προσθέτετε το μπρόκολο, τα κάσιους και το κρέας.
Βήμα 3
Συνεχίζετε το μαγείρεμα για άλλο 1 λεπτό και προσθέτετε και τη σάλτσα. Ανακατεύετε μέχρι η σάλτσα να ενσωματωθεί στα υπόλοιπα υλικά. Πασπαλίζετε με λευκό σουσάμι και σερβίρετε πάνω από το ατμιστό ρύζι.
Βήμα 4
Για τη γλυκόξινη σάλτσα: Σε ένα μεσαίο κατσαρολάκι προσθέτετε όλα τα υλικά και αφήνετε να πάρουν μια βράση.
Βήμα 5
Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία σε μέτρια και σιγοβράζετε για περίπου 8 – 10 λεπτά ή μέχρι η σάλτσα να αρχίσει να δένει.