glwssa
clock icon
25'

Γλώσσα παναρισμένη σε αμύγδαλο

Υλικά

  • 8 φιλέτα γλώσσας
  • 2 αβγά
  • 120 γρ. τριμμένα αμύγδαλα
  • λίγο αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή ρυζάλευρο
  • λάδι για τηγάνισμα
  • λίγο αλάτι
  • λίγο πιπέρι

Ακόμη και τα παιδιά που δεν αγαπούν το ψάρι, θα λατρέψουν αυτό το φαγητό! Αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε αμύγδαλο, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με φιστίκια peanuts.

Χτυπάτε σε ένα βαθύ πιάτο τα αβγά (με το αλατοπίπερο).
Τοποθετείτε σε ένα ρηχό πιάτο τα αμύγδαλα.
Αλευρώνετε ελαφρώς τις γλώσσες.
Τις περνάτε πρώτα από το πιάτο με τα αβγά και μετά από το πιάτο με τα αμύγδαλα.
Βάζετε στο τηγάνι το λάδι και μόλις ζεσταθεί τηγανίζετε τις γλώσσες για λίγα λεπτά και από τις δύο πλευρές.

Διαδικασία

Βήμα 1

Χτυπάτε σε ένα βαθύ πιάτο τα αβγά (με το αλατοπίπερο).

Βήμα 2

Τοποθετείτε σε ένα ρηχό πιάτο τα αμύγδαλα.

Βήμα 3

Αλευρώνετε ελαφρώς τις γλώσσες.

Βήμα 4

Τις περνάτε πρώτα από το πιάτο με τα αβγά και μετά από το πιάτο με τα αμύγδαλα.

Βήμα 5

Βάζετε στο τηγάνι το λάδι και μόλις ζεσταθεί τηγανίζετε τις γλώσσες για λίγα λεπτά και από τις δύο πλευρές.