Τα ζυμαρικά γκρατέν είναι από τα πιο αγαπημένα και πληθωρικά φαγητά. Εδώ, παντρεύονται με το χωριάτικο λουκάνικο και γίνονται ακόμα πιο ρουστίκ
Υλικά
- 500 γρ. ζυμαρικά πέννες
- 4 κουτ. σούπας Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ΠΓΕ Χανιά Κρήτης Νώμα
- 250 γρ. Λουκάνικα βόεια, σε ροδέλες
- ½ φλιτζ. παρμεζάνα τριμμένη
- 2 φλιτζ. τυρί γκούντα τριμμένο
- 250 γρ. ΓΑΛΠΟ Τυρί Φέτα Π.Ο.Π., θρυμματισμένη
- 200 ml κρέμα γάλακτος
- αλάτι
- μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. Βράζουμε τις πένες και τις σουρώνουμε. Σε ένα μικρό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε ελαφρώς τις ροδέλες του λουκάνικου από όλες τις μεριές. Σε ένα ελαφρώς λαδωμένο πιρέξ απλώνουμε τις μισές πέννες, τo μισό λουκάνικο, τη μισή παρμεζάνα και το μισό γκούντα. Ανακατεύουμε καλά, από πάνω πασπαλίζουμε τη φέτα χωρίς να ανακατέψουμε, έτσι ώστε να χωρίζει το ένα στρώμα ζυμαρικών από το άλλο.
Βήμα 2
Ρίχνουμε από πάνω τις υπόλοιπες πένες, το λουκάνικο, την κρέμα γάλακτος και τα υπόλοιπα τυριά. Ισιώνουμε την επιφάνεια του γκρατέν και το ψήνουμε για 30΄ μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ροδίσει. Το σερβίρουμε ζεστό.