Μια παραδοσιακή εκδοχή για γιουβαρλάκια κοκκινιστά σε μια συνταγή με έμπνευση από τις μαγειρικές του βορρά
Υλικά
- 600 γρ. μοσχαρίσιο κιμά ή ανάμεικτο
- 80 γρ. ρύζι γλασέ
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- 4 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- ¼ κουτ. γλυκού ξερό δυόσμο
- 1 αυγό
- 1 κουτ. σούπας ξίδι
- 1 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
- 1 κουτ. γλυκού πάπρικα
- αλάτι
- μαύρο πιπέρι
- 2 πατάτες, κομμένες κυδωνάτες
- 2 καρότα, κομμένα σε χοντρές ροδέλες
- 400 γρ. πηχτή σάλτσα ντομάτας
- 800 ml νερό
- 30 ml ε.π. ελαιόλαδο
Μερίδες: 4
Επιπλέον για το μαγείρεμα
Διαδικασία
Βήμα 1
Μουλιάζουμε το ρύζι σε νερό για 10΄. Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τα γιουβαρλάκια, ζυμώνουμε καλά και ιδανικά αφήνουμε τον κιμά στην άκρη για 20΄.
Βήμα 2
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό. Μόλις πάρει μια βράση, προσθέτουμε τα λαχανικά, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι, βράζουμε για 15΄ σε δυνατή φωτιά.
Βήμα 3
Πλάθουμε μέτριους κεφτέδες, τους προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί με τη σάλτσα ντομάτας και βράζουμε για 40' σε μέτρια φωτιά.
Βήμα 4
Τα γιουβαρλάκια είναι έτοιμα όταν η σάλτσα τους μοιάζει «δεμένη», αλλά όχι πολύ πηχτή. Σερβίρουμε τα γιουβαρλάκια με ψιλοκομμένο μαϊντανό.