Αυτό το ελαφρώς πικάντικο, κόκκινο πιλάφι, με παντζάρια και λουκάνικο, είναι ο ιδανικός συνοδός του πασχαλινού οβελία.
Υλικά
- 1 νεροπότηρο ρύζι νυχάκι
- 2 παντζάρια μέτρια, καθαρισμένα καλά και κομμένα σε κύβους
- 150γρ. λουκάνικο Τρικάλων κομμένο σε φέτες
- 1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα ψιλοτριμμένη
- 3 σταγόνες tabasco
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το τριμμένο κρεμμύδι, μέχρι να γυαλίσει καλά. Ρίχνετε μέσα το ρύζι και συνεχίζετε το σοτάρισμα ανακατεύοντας συνέχεια με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να απορροφηθεί όλο το λάδι της κατσαρόλας.Βήμα 2
Προσθέτετε μέσα δύο νεροπότηρα χλιαρό νερό, ανακατεύετε καλά και περιμένετε να πάρει βράση. Χαμηλώνετε τη φωτιά, ανακατεύετε καλά και ρίχνετε μέσα τους κύβους από τα παντζάρια. Ανακατεύετε ξανά και αφήνετε το πιλάφι να σιγομαγειρευτεί.Βήμα 3
Στα 2 λεπτά ανοίγετε την κατσαρόλα και ρίχνετε το tabasco και μπόλικο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ρίχνετε και λίγο αλάτι με προσοχή γιατί το λουκάνικο και η κεφαλογραβιέρα που θα βάλετε είναι πολύ αλμυρά.Βήμα 4
Ανακατεύετε πάλι και μαγειρεύετε για περίπου 12 λεπτά ακόμα, μέχρι το ρύζι να απορροφήσει όλο το νερό και να πήξει. Αν το ρύζι «κρατάει» λίγο, συμπληρώνετε λίγο νεράκι ακόμα.Βήμα 5
Όσο βράζει το ρύζι σ’ ένα σαγανάκι και χωρίς να προσθέσετε λιπαρά ψήνετε τις φέτες από το λουκάνικο μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Όταν είναι έτοιμες τις αποσύρετε από τη φωτιά.Βήμα 6
Μόλις γίνει το ρύζι, ρίχνετε μέσα την ψιλοτριμμένη κεφαλογραβιέρα και ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε μέσα και το λουκάνικο, φέρνετε δυο βόλτες τα υλικά σας και σερβίρετε.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb