Το αυστραλέζικο γλύκισμα, που είναι τόσο ντελικάτο όσο οι χορευτικές κινήσεις της διάσημης χορεύτριας στην οποία οφείλει το όνομά του, ολοκληρώνει γλυκά το γιορτινό τραπέζι. Σε αυτή την εκδοχή η τραγανή μαρέγκα που λιώνει στο στόμα συνδυάζεται με μαρόν γλασέ και σοκολάτα.
Ζεσταίνετε μία κατσαρόλα το γάλα και ρίχνετε μέσα τα κομμάτια της κουβερτούρας. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα, προσθέτετε το κονιάκ κι αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Αφήνετε να κρυώσει.
Στο μίξερ χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη σε σαντιγί.
Για να ετοιμάσετε την πάβλοβα, τοποθετείτε τις μαρέγκες ή τους μπεζέδες σε μία πιατέλα, βάζετε από πάνω τη μισή ποσότητα σαντιγί, τα μισά μαρόνα γλασέ, περιχύνετε με λίγη από τη σοκολάτα και επαναλαμβάνετε τη διαδικασία. Στο τέλος πασπαλίζετε με τα παστέλια και σερβίρετε.
Διαδικασία
Βήμα 1
Ζεσταίνετε μία κατσαρόλα το γάλα και ρίχνετε μέσα τα κομμάτια της κουβερτούρας. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα, προσθέτετε το κονιάκ κι αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Αφήνετε να κρυώσει.
Βήμα 2
Στο μίξερ χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη σε σαντιγί.
Βήμα 3
Για να ετοιμάσετε την πάβλοβα, τοποθετείτε τις μαρέγκες ή τους μπεζέδες σε μία πιατέλα, βάζετε από πάνω τη μισή ποσότητα σαντιγί, τα μισά μαρόνα γλασέ, περιχύνετε με λίγη από τη σοκολάτα και επαναλαμβάνετε τη διαδικασία. Στο τέλος πασπαλίζετε με τα παστέλια και σερβίρετε.