mous
clock icon
15'

Γιορτινή μους με Garni

Υλικά

  • 200γρ. Kουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ, σπασμένη σε κομματάκια
  • 150ml κρέμα γάλακτος
  • 1 φάκελος Garni Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
  • 200ml γάλα
  • 2 κουτ. σούπας κονιάκ
  • ξύσμα από μισό πορτοκάλι
  • 1 φάκελος Kουβερτούρα σε Νιφάδες ΓΙΩΤΗΣ, για το σερβίρισμα

Ανάλαφρη, γευστική και τόσο εύκολη στην προετοιμασία της, αυτή η μους με Kουβερτούρα και Garni ΓΙΩΤΗΣ θα γίνει η αγαπημένη σας!

Βάζετε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι να πάρει βράση και την ψιλοκομμένη Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ σε ένα μπολ. Την περιχύνετε με την καυτή κρέμα και μετά από 1 λεπτό ανακατεύετε με σπάτουλα σιλικόνης, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
Ετοιμάζετε το Garni Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Ανακατεύετε με το μίγμα της σοκολάτας. Προσθέτετε το κονιάκ και το ξύσμα πορτοκαλιού και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι το μίγμα σας να γίνει ομοιογενές.
Σε αυτή τη φάση η μους είναι αραιή, οπότε θα τη μοιράσετε σε ποτήρια και θα τη βάλετε στο ψυγείο να πήξει. Όταν θέλετε να σερβίρετε, πασπαλίζετε με Kουβερτούρα σε Νιφάδες ΓΙΩΤΗΣ.

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζετε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι να πάρει βράση και την ψιλοκομμένη Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ σε ένα μπολ. Την περιχύνετε με την καυτή κρέμα και μετά από 1 λεπτό ανακατεύετε με σπάτουλα σιλικόνης, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.

Βήμα 2

Ετοιμάζετε το Garni Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Ανακατεύετε με το μίγμα της σοκολάτας. Προσθέτετε το κονιάκ και το ξύσμα πορτοκαλιού και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι το μίγμα σας να γίνει ομοιογενές.

Βήμα 3

Σε αυτή τη φάση η μους είναι αραιή, οπότε θα τη μοιράσετε σε ποτήρια και θα τη βάλετε στο ψυγείο να πήξει. Όταν θέλετε να σερβίρετε, πασπαλίζετε με Kουβερτούρα σε Νιφάδες ΓΙΩΤΗΣ.