Το samgyetang είναι παραδοσιακή κορεάτικη σούπα με κοτόπουλο και ginseng. Στη σειρά αναβαθμίζεται με μαύρο κοτόπουλο (Ogolgye) και άγριο τζίνσενγκ, υλικά σπάνια και ακριβά. Για οικιακή εκδοχή, μπορεί να χρησιμοποιηθεί κοινό κοτόπουλο και τζίνσενγκ σε σκόνη

Ginseng (Black) Chicken Samgyetang – Σαμγκιέτανγκ με κοτόπουλο και τζίνσενγκ
Υλικά
- 1 κοτόπουλο, περίπου 800–900 γρ.
- 1/3 φλ. ρύζι γλασέ (κολλώδες, κορεάτικο)
- 4–5 χουρμάδες ή δαμάσκηνα αποξηραμένα
- 2–3 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
- 2–3 φρέσκα κάστανα καθαρισμένα (προαιρετικά)
- 1 κουτ. σούπας τζίνσενγκ
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 2 λίτρα νερό
- Αλάτι & πιπέρι
- Νουρούντζι (nurungji – τραγανό καμένο ρύζι από τον πάτο κατσαρόλας) ή απλό βρασμένο ρύζι
Μερίδες; 3
Για συνοδευτικό
Διαδικασία
Βήμα 1
Ξεπλένουμε το ρύζι αρκετές φορές μέχρι το νερό να βγαίνει διάφανο. Το μουλιάζουμε για 30΄ και το στραγγίζουμε.
Βήμα 2
Γεμίζουμε το κοτόπουλο με το μουλιασμένο ρύζι, τους χουρμάδες, το σκόρδο, τα κάστανα και το τζίνσενγκ. Δένουμε ελαφρά τα πόδια με σπάγκο ώστε να κρατήσει τη γέμιση.
Βήμα 3
Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το κοτόπουλο και το σκεπάζουμε με τα 2 λίτρα νερό. Όταν πάρει βράση, ξαφρίζουμε τον αφρό για να μείνει ο ζωμός καθαρός.
Βήμα 4
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για 1 ώρα και 20΄. Το κοτόπουλο πρέπει να γίνει μαλακό και η γέμιση να έχει «δέσει» σε κρεμώδη υφή.
Βήμα 5
Στο τέλος αλατοπιπερώνουμε κατά γούστο. Ρίχνουμε μέσα τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε κομμάτια.
Βήμα 6
Τοποθετούμε το κοτόπουλο ολόκληρο σε βαθιά πιατέλα με τον ζωμό. Κόβουμε στο τραπέζι και μοιράζουμε σε μπολ. Σερβίρουμε μαζί με νουρούντζι για επιπλέον υφή.