giaourtozele
clock icon
15'

Γιαουρτοζελέ με φράουλες

Υλικά

  • 2 φάκελοι Φρουί Ζελέ με γεύση Φράουλα ΓΙΩΤΗΣ
  • 400γρ. γιαούρτι στραγγιστό, 2% λιπαρά
  • 400ml κρέμα γάλακτος
  • ξύσμα ενός λεμονιού
  • 4 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
  • φράουλες για το γαρνίρισμα

Ανάλαφρο και δροσερό, αυτό το γλύκισμα με υπέροχη γεύση φράουλα χάρη στο Φρουί Ζελέ ΓΙΩΤΗΣ, θα γίνει το αγαπημένο σας.

Πρώτα ετοιμάζετε το Φρουί Ζελέ με γεύση Φράουλα ΓΙΩΤΗΣ, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία του. Το αφήνετε να γίνει χλιαρό.
Στο μεταξύ χτυπάτε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να αποκτήσει παχύρρευστη μορφή σαν γιαούρτι και την αφήνετε στο ψυγείο.
Ρίχνετε σε μπολ το γιαούρτι και το ανακατεύετε με τη ζάχαρη. Ύστερα προσθέτετε σιγά-σιγά το ζελέ, ανακατεύοντας με σύρμα. Προσθέτετε τέλος το ξύσμα λεμονιού, τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε απαλά με σπάτουλα.
Αδειάζετε το μίγμα σε μπολάκια και αφήνετε να κρυώσουν στο ψυγείο για 6 ώρες. Όταν θέλετε να σερβίρετε γαρνίρετε με φράουλες ολόκληρες ή κομμένες σε φέτες.

Διαδικασία

Βήμα 1

Πρώτα ετοιμάζετε το Φρουί Ζελέ με γεύση Φράουλα ΓΙΩΤΗΣ, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία του. Το αφήνετε να γίνει χλιαρό.

Βήμα 2

Στο μεταξύ χτυπάτε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να αποκτήσει παχύρρευστη μορφή σαν γιαούρτι και την αφήνετε στο ψυγείο.

Βήμα 3

Ρίχνετε σε μπολ το γιαούρτι και το ανακατεύετε με τη ζάχαρη. Ύστερα προσθέτετε σιγά-σιγά το ζελέ, ανακατεύοντας με σύρμα. Προσθέτετε τέλος το ξύσμα λεμονιού, τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε απαλά με σπάτουλα.

Βήμα 4

Αδειάζετε το μίγμα σε μπολάκια και αφήνετε να κρυώσουν στο ψυγείο για 6 ώρες. Όταν θέλετε να σερβίρετε γαρνίρετε με φράουλες ολόκληρες ή κομμένες σε φέτες.