Πληθωρικό πιάτο με κεφτέδες που γεμίζουν με αβγά και σερβίρονται με αρνάκι και ρεβίθια.
Υλικά
- 500γρ. αρνάκι
- 100γρ. ρεβίθια, μουλιασμένα αποβραδίς
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- ½ κουτ. γλυκού κουρκουμά
- 1 ξύλο κανέλα
- αλάτι, πιπέρι
- 450γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 7 αβγά
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 2 κουτ. σούπας φρυγανιά, τριμμένη
- ½ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο, τριμμένο
- 1 πρέζα μπαχάρι, τριμμένο
- ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για το αρνάκι και τα ρεβίθια
Για τα αβγά και τον κιμά
Διαδικασία
Βήμα 1
Για το αρνάκι και τα ρεβίθια: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το αρνάκι σε κομμάτια, μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. Αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε τον κουρκουμά, την κανέλα και προσθέτετε νερό μέχρι να καλυφθεί το κρέας. Ρίχνετε τα ρεβίθια, κλείνετε με το καπάκι και σιγοβράζετε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά για 1 ώρα.Βήμα 2
Για τα αβγά: Σε μια μέτρια κατσαρόλα βράζετε τα έξι από τα επτά αβγά σε μπόλικο νερό για 9 λεπτά από τη στιγμή που θα πάρει βράση το νερό. Τα κρυώνετε με νερό βρύσης και τα ξεφλουδίζετε.Βήμα 3
Για τον κιμά: Σε ένα μούλτι χτυπάτε το σκόρδο, το κρεμμύδι και τον μαϊντανό. Έπειτα τα προσθέτετε σε ένα μπολ μαζί με τον κιμά, τη φρυγανιά, τα μπαχαρικά, το τελευταίο αβγό και ζυμώνετε με τα χέρια να ομογενοποιηθούν. Χωρίζετε τον κιμά σε έξι μπάλες, όσο γίνεται ίδιου μεγέθους. Μέσα σε κάθε μπάλα κιμά κλείνετε από ένα βρασμένο αβγό.Βήμα 4
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε μπόλικο λάδι και τηγανίζετε σε δυνατή φωτιά σε δόσεις τις μπάλες του κιμά να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. Τις μεταφέρετε με τρυπητή κουτάλα σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.Βήμα 5
Όταν το αρνάκι και τα ρεβίθια είναι έτοιμα, αφαιρείτε το καπάκι και βράζετε για 10 λεπτά επιπλέον να εξατμιστούν τα υγρά. Προσθέτετε τις μπάλες του κιμά και μαγειρεύετε για 3 λεπτά επιπλέον. Σερβίρετε με μαϊντανό ψιλοκομμένο.Φωτογραφία: Studiom.com - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Styling: Κατερίνα Λυκουρέση