Τρυφερά φιλέτα κοτόπουλου με μια ωραία γέμιση από ζαμπόν και φιστίκια Αιγίνης που στο τέλος περιχύνονται με αρωματικό λαδολέμονο. Συνοδεύονται τέλεια από άσπρο κριθαράκι ή χιονάτο ρύζι.
Υλικά
- 2 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου, χωρίς την πέτσα
- 6 φέτες καπνιστό μπέικον Αγροικία
- 100γρ. ζαμπόν, σε κυβάκια
- 20 φιστίκια Αιγίνης καθαρισμένα καλά
- 2 κουτ. σούπας γαλέτα
- 2 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος
- χυμό από 1 λεμόνι
- 1 φλιτζανάκι του καφέ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ΠΓΕ Χανιά Κρήτης Νώμα
- 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
- αλάτι, πιπέρι
Για τη γέμιση
Για τη σάλτσα
Διαδικασία
Βήμα 1
Ετοιμάζετε τη γέμιση: Σε ένα μπλέντερ ρίχνετε το ζαμπόν, τη γαλέτα και τις δύο κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος και τα χτυπάτε όλα μαζί μέχρι να γίνουν ένα πηχτό μίγμα. Αλατοπιπερώνετε. Προσθέτετε τα φιστίκια Αιγίνης.
Βήμα 2
Ετοιμάζετε το κοτόπουλο: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190°C. Με ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι ανοίγετε τα φιλέτα του κοτόπουλου στο κέντρο τους για να μπορείτε να τα γεμίσετε.
Βήμα 3
Με το μίγμα που φτιάξατε γεμίζετε τα δύο ανοιγμένα φιλέτα του κοτόπουλου. Τα αναδιπλώνετε να κλείσουν και τα τυλίγετε με τρεις φέτες μπέικον το καθένα. Τα συγκρατείτε με δύο οδοντογλυφίδες. Τα ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά περίπου και μέχρι να ψηθεί καλά το κοτόπουλο. Τα ξεφουρνίζετε, αφαιρείτε τις φέτες του μπέικον και με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα φιλέτα σε φετούλες.
Βήμα 4
Ετοιμάζετε τη σάλτσα: Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη σάλτσα τους: Σε ένα μπολ χτυπάτε το λεμόνι, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, λίγο αλάτι και πιπέρι. Μοιράζετε τις φέτες του κοτόπουλου σε τέσσερα πιάτα και τις περιχύνετε με το λαδολέμονο. Γαρνίρετε με άσπρο κριθαράκι και σερβίρετε.