Μια δροσερή σαλάτα για πρώτο πιάτο ή για καλοκαιρινό μπουφέ.
Υλικά
- 4 ντομάτες ώριμες, μέτριες, ομοιόμορφες σε μέγεθος και σχήμα
- 100γρ. πλιγούρι ψιλό
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
- ½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- ⅓ φλιτζανιού δυόσμο ψιλοκομμένο
- ½ φλιτζάνι κατσικίσιο τυρί τριμμένο (φέτα)
- χυμό από ½ λεμόνι
- ⅓ φλιτζανιού ελαιόλαδο
- λίγα φύλλα από σγουρό μαρούλι ή πράσινη σαλάτα
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Πλένετε και μουσκεύετε το πλιγούρι για 30 λεπτά σε αρκετό κρύο νερό ώστε να σκεπάζει το πλιγούρι κατά 2εκ. Όταν φουσκώσει τελείως και μαλακώσει, το στραγγίζετε και το απλώνετε σε χαρτί κουζίνας για να στεγνώσει καλά.
Βήμα 2
Στο μεταξύ, με ένα κουταλάκι του γλυκού αδειάζετε τις ντομάτες, φυλάτε την ψίχα από τις δύο ντομάτες και την κόβετε σε μικρά κυβάκια. Τη ρίχνετε σε μέτριο μπολ και προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το τυρί και το μαρούλι.
Βήμα 3
Προσθέτετε το πλιγούρι, ανακατεύετε και δοκιμάζετε για αλάτι, λεμόνι και λάδι. Αν χρειαστεί, προσθέτετε κι άλλο.
Βήμα 4
Πασπαλίζετε τις ντομάτες με λίγο αλάτι και τις γεμίζετε με το ταμπουλέ. Στρώνετε τέσσερα πιάτα σαλάτας με τα φύλλα μαρουλιού, τοποθετείτε μια ντομάτα στο κέντρο και πασπαλίζετε την ντομάτα με το κατσικίσιο τυρί.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb